Meldal

Charlotte Mørkved kom hit til Løkken-skolen i fjerde klasse. Da flyttet hun fra mamma i Hemne til pappa på Løkken. Skummelt å flytte skole?

– Nei, ikke for meg. Jeg hadde allerede mange venner her, for jeg hadde jo vært her i helger og ferier og sånn, sier Charlotte.

- Jeg grudde meg skikkelig til å flytte hit, innrømmer Mats Handberg Holte. Han flyttet til Løkken nesten halvveis i tredje klasse. Det var halloween, forteller han. Da kom han fra Buvika.

– Den første dagen torde jeg nesten ikke si hei til noen. Men på slutten av dagen var det mange som ville være venner med meg, heldigvis. Likevel savner jeg vennene mine fra Buvika noen ganger, selv om jeg ikke kjenner dem så godt lenger, sier Mats.

God utdanning

- Hvor skal du gå videre etter ungdomsskolen, Charlotte?

- Jeg er litt usikker ennå. Men jeg har lyst til å få ei god utdanning og en jobb der jeg trives godt og tjener bra. Jeg vil nok starte utdanningen min på Follo, men har ennå ikke bestemt meg for om jeg vil ta studiespesialisering eller helse- og omsorgsfag. Det er vanskelig å tenke så langt framover, synes Charlotte Mørkved.

For hennes yngre skolekamerat Mats er målet enda lenger unna.

– Før tenkte jeg kanskje at jeg skulle bli prest. Den tanken har jeg ikke lenger, altså, ler Mats. Men han har en drøm. Elleveåringen vil nemlig gjerne bli dyrlege når han blir voksen. Hjemme har han både katt og hund, og han tror nok at han satser på smådyr hvis han blir dyrlege, for å jobbe med kyr og hester og slikt virker nokså voldsomt.

- Jeg er ganske god i matte, og mamma sier at hvis jeg fortsetter med det, kan jeg nå det målet jeg har veldig lyst til å nå, smiler Mats Handberg Holte.

Charlotte liker norsk aller, aller best av alle skolefagene. Moren hennes er fra Thailand, så Charlotte er tospråklig og snakker norsk og thai omtrent like bra. Likevel er det norsk som er yndlingsfaget.

- Det jeg liker best av alt er å lage egne historier, bruke fantasien og skrive det jeg kommer på. Matte er det verste faget, for det er så vanskelig å forstå, mener hun.

- Vi har en kjempeflink mattelærer, så det er kanskje derfor jeg liker faget så godt, funderer Mats.

Forskjellig fritid

Mats går på kulturskolen. Han har spilt piano i et par år nå. Det går mest i barnesanger, popmusikk og bittelitt klassisk musikk. Nå skal han prøve sangundervisning. I tillegg spiller han håndball i Meldal håndballklubb.

– Men vi er ikke så veldig gode, da, forklarer Mats.

Charlotte har egentlig ikke noen hobbyer, sier hun.

– Nei, jeg liker best å henge med venner, enten på Kyrksæterøra når jeg er der, eller på Svorkmo eller Løkken ellers. Jeg og vennene mine har det veldig artig sammen.

Charlotte og Mats gleder seg begge til framtida. Enn så lenge består livet av skolestart, lekser, henge med venner, spille piano. Så, et stykke inne i framtida, må de begge ta valg og avgjørelser som vil dreie livet i ulike retninger. Alvorlige saker.

Men foreløpig er de nokså sorgløse skoleelever på sjette og tiende trinn ved Montessoriskolen på Løkken, Mats Handberg Holte (11) og Charlotte Mørkved (15).