2050 publikummere var på årets Nerskogskonsert på lørdag; den sjuende i rekka. Mange hevder at konserten med Postgirobygget er tidenes beste. Og da snakker vi om fjellkonserter med Vamp, Violet Road, Morten Harket, Jonas Fjeld og Henning Kvitnes og CC Cowboys som også ble plassert i kategorien «en av de beste noensinne».

Fullt trøkk

Primus motor for Nerskogskonserten, Arve Withbro, er også strålende fornøyd med årets konsert som ble besøkt av 2050 publikummere som dro til fjells på en ruskete lørdag for å nyte sommerlåter av Postgirobygget.

- Det var veldig god stemning. Det var fullt trøkk fra første sekund og enorm respons fra publikum, sier Withbro som forteller at arrangøren har forbedret en del elementer siden forrige konsert. Det gjelder spesielt lydbildet som var langt bedre i år.

Også inngangspartiet og toalettforholda var forbedret siden forrige konsert.

- Ved årets konsert hadde vi noen utfordringer når det gjaldt salg av drikke og mat, og det ble nødvendigvis noe kø. Det er heller ikke til å unngå når det kommer 2000 mennesker og 1000 av disse skal betjenes i løpet av 40 minutter, sier Withbro som lover dette punktet vil bli bedre til neste år.

Torden og haglskur

Værmessig var arrangøren så heldig som det var mulig å bli. Det så riktignok litt skummelt ut et par timer før konsertstart, da det kom tordenvær og ei forrykende haglskur der haglet la seg kvitt på scenen. Det var aldri på tale å avlyse konserten, og under konserten var det heldigvis fint og stille.

- Nå det blir tordenvær, så vet jeg det blir fint etterpå, sier Withbro som selv har hytte på Nerskogen og kjenner været på fjellet.

Haglskura førte derimot til noe forsinkelse på bussene som gjorde at konserten ble et kvarter forsinket. Men hva gjør det når både Postgirobygget og publikum ga alt idet konserten startet.

Omdømme og god økonomi

For Arve Withbro var det nå siste året i konsertkomiteen. Ingrid Hoel overtar for ham i komiteen som består av Hoel, Vigdis Krovoll, Astrid Snildal og Terje Storli. Det er Nerskogen grendelag som arrangerer konserten, og Withbro understreker at det er stor vilje i grendelaget for å arrangere konserten årlig.

- Nerskogbyggene satser på fellesskap denne helga ettersom en slik suksess betyr veldig mye både for omdømmet og ikke minst økonomien, sier Withbro som kan glede seg over at Nerskogskonserten ser ut til å bli stadig mer populær og slettes ikke ble bare et blaff, som kanskje noen spådde i starten.

2050 mennesker Foto: Heidi K. Johnsen