- Nå blir jeg her. Jeg syklet på jobb i dag. Nå slipper jeg å ta buss, smiler hun.

Randi Fagerholt (46) fra Fannrem hadde mandag sin første arbeidsdag på lensmannskontoret på Orkanger, etter at hun siden mars i år forlot hjemkommunen for  å jobbe i turnus som operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt.

Dette skjedde i forkant av at den nye politireformen skulle innføres 1. juni i år, noe som medførte en ny organisasjon og dermed at "kabalen blant de ansatte måtte legges på nytt". Det førte til at 46-åringen flyttet på seg fordi det var usikkert hvordan "kortene ble delt ut" hos Orkdal-politiet.

Fagerholt har tidligere vært etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, lensmann i Meldal, og fungerende lensmann i Orkdal, Agdenes og Skaun når lensmann Tor Kristian Haugan var borte.

Nå er hun ansatt i stillingen som seksjonsleder forebyggende og patrulje. I praksis betyr det leder for de som er ute i felten. Men disse driver også etterforskning, et felt der Monica Brækken (seksjonsleder for etterforskning) i sommer ble ansatt i.

- Jeg og Monica skal samarbeide, og vi deler kontor nå, sier Fagerholt, som også har ledererfaring som operasjonsleder og innsatsleder i trondheimspolitiet.

Brækken var lensmann i Melhus kommune, men denne stillingen ble avviklet med politireformen ( færre og større enheter). Stillinga som Brækken nå fikk, ble ikke utlyst. Årsak: I Staten er det retningslinjer på at når man må gå ut av sin stilling, som i dette tilfellet, har man krav på "en annen passende stilling".

Tor Kristian Haugan, tidligere lensmann i Orkdal, Agdenes og Skaun, ble i vår ansatt som lensmann og tjenesteenhetsleder for Orkdal lensmannskontor. Skaun, Orkdal, Agdenes, Meldal, Hemne, Snillfjord, Hitra og Frøya inngår i Orkdal lensmannsdistrikt fra 1. juni.

Nyansettelsene er altså et ledd i den storstilte omorganiseringa i politiet, der det enkelt forklart skal bli færre og større enheter. De siste åras nedlegging av flere lensmannskontor i kommunene er en del av denne prosessen.