Dessverre ble en mulig suksess gjort til en total fiasko. Årsaken til dette var dagens hovedgjest Giske som ble møtt med ovasjon og trampeklapp. Var Giske invitert av lokale partilag eller plassert her av Trøndelag AP? Begge deler ble like feil. Siste dager i desember 2017 beklaget Giske på TV for å ha opptrådt ubehagelig og upassende ovenfor yngre damer. Kort sagt Giske hadde brukt sin maktposisjon og forsøkt å utnytte et ujevnt maktforhold for å vinne egen gunst.

Det norske Arbeiderparti ble nettopp startet for å motvirke enkeltpersoners selviske innflytelse og utnytting av skjeve maktforhold. Klandreverdig opptreden betyr tydeligvis lite for Orkland Arbeiderparti. Sett i et lokalt perspektiv hvor mange medlemmer har vært truet med suspensjon eller eksklusjon for ikke å fulgt partiprogrammet til punkt og prikke. Ofte har dette skjedd i stedegne saker som skole, kulturhus mm., da er det alvor. Ja det er fortsatt stor forskjell på Jørgen Hattemaker og kong Salomo. Blårussens og sjarmørenes tid er inne, industriarbeiderens og fiskerens tid er ute.

I følge boken Tillitsmannen skrevet av Einar Gerhardsen i 1931 opparbeides tillit gjennom tid, en god tillitsvalgt må under alle forhold i sin private som i sin offentlige opptreden huske sitt ansvar og sine forpliktelser overfor de som har valgt ham.