Vil skape motvekt til Black Friday

Nå frontes nisjebutikkene også i Rindal.

De ønsker velkommen til en trivelig lokalhandel: Mari Næss Bolme (f.v.), Britt Grete Moen, Marit Landsem, Åse Børset, Inga Dalsegg og Martin Trønsdal. 

Pluss

- Jeg er så stolt og glad over at vi i år skal ha Nisjebutikkens dag her i Rindal, sier kunstner Inga Dalsegg. Hun ble inspirert av initiativet til Britt Solemsløkk Helgemo i fjor, da hun dro i gang Nisjebutikkens dag på Orkanger.

- Jeg bestemte meg for at dette må vi få til her i Rindal også. Jeg har fått med meg flere andre supre butikker på laget. Vi er alle enige om at denne dagen har et viktig budskap, sier Dalsegg, som driver Dalalåven Atelier i Rindal sentrum.

- For mye hysteri

Nisjebutikkens dag er en landsomfattende dugnad for å få oppmerksomhet rundt lokale butikker og verdiskapningen de står for, lørdag 24. november.

- Nisjebutikkens dag er alltid dagen etter Black Friday. Denne dagen handler om å markere en motstand, eller en motvekt mot kjøpehysteriet som er rundt Black Friday. Vi ønsker å fokusere på det vi mener at nisjebutikker skal inneholde: Kvalitet, service, fagkunnskap og kjøpsopplevelse. Det er altfor mye fokus på at alt skal på salg, til rabatterte priser, crazy days, jubileumssalg, sommersalg, høstsalg, vinterferiesalg og så videre, sier Dalsegg.

Selv markerer hun dagen med salg av kunst og kunstprodukter i atelieret sitt, sammen med Anne Dalsegg sine kule strikkesokker. Gardsbakeriet Hæmstelt blir også å finne på Dalalåven denne dagen, de skal ha pop up-bakeri.

Hos fotograf Mari Næss Bolme er det åpent for booking, og her vil også Britt Grete Moen har pop-up avdeling for bestilling av gaver, testing av mini-spa og sunne mattips/kurs.


 

Dialektplakater

Åse Børset har hatt det travelt med å lage dialektplakater, etter at hun var på God Morgen Norge. Utvalget av plakater øker stadig. Hun holder åpent på kontoret på Øvre Dalen. Og Brukt og Bakels har også åpent for som vil gjøre en annerledes handel.

- Jeg tror mange av de små, lokale butikkene rundt omkring i landet vårt ønsker å være et lyspunkt i lokalmiljøene. Noen av dem gir sommerjobb til en ungdom og to. Vi donerer gjerne gaver til forskjellige utlodninger og basarer, selv om vi er små. Jeg handler selv varer og tjenester hos min lokale bedrift så ofte jeg har anledning, sier Dalsegg, og påpeker noe kanskje enda viktigere:

- Vi bidrar til at stedet vi bor på er levende! Det finnes mange som er sure på handelsstanden, de klager gjerne høylytt over den kjøpefesten for eksempel halloween og valentinsdagen er. De samme folkene roper ikke like høyt over Black Friday. De fleste i Norge har det greit, vi kjøper det vi trenger, og av og til enda mer. Men likevel liker vi å få ting på tilbud, vi liker å føle at vi gjør et kupp, sier hun.

Levende lokalmiljø

Og fortsetter:

- Vi som driver de små butikkene har full forståelse for det. Men jeg håper at du tenker deg litt om. Slik at du ikke kjøper for mye, bare fordi det er på tilbud. Hvis du forventer at vi skal sette ned alle varene våre i pris på en dag som Black Friday, så må jeg beklage. Det har dessverre ikke vi små aktørene anledning til. Vi vil at du skal handle hos oss fordi du har lyst. Ikke bare på varene vi selger, men fordi du er opptatt av å bevare et levende lokalmiljø, sier Dalsegg.