Hele bygda går til filmen

Gøran Rindal og Inga Dalsegg i Opplev Rindal jubler over 100 000 kroner i støtte fra Rindal sparebank for å lage film om Rindal. 

Pluss

Samarbeidsselskapet Opplev Rindal får 100 000 kroner i støtte av Rindal sparebank for å lage film om alt det gode Rindal har å by på.

Mye å oppleve

- Det er helt fantastisk. Det er så mye å oppleve i Rindal, og det er så mye vil ønsker å ha med i denne filmen. Utfordringa blir å prioritere, sier Inga Dalsegg som tok initiativ til Opplev Rindal sammen med Gøran Bolme for ett år siden.


 

Stort og smått

I løpet av ett år har Opplev Rindal fått 22 medlemmer.

- Vi er opptatt av samarbeid. Målet til foreninga er å være et samarbeidsforum for lokal kultur, mat, opplevelser, aktiviteter, servering og alle typer arrangement, sier Inga Dalsegg.

Opplev Rindal har en egen Facebook-side der det som skjer i Rindal, blir lagt inn; både stort og smått.

- Dette er noe mange, blant andre hyttefolket, setter stor pris. Her er et stort spenn og variasjon fra de små grendahusa til Rindal skimuseum, sier Dalsegg som håper at enda flere ser nytten av å bli medlem av selskapet som ble registrert i Brønnøysundregistrene i januar 2018.

- Det er viktig å være med og støtte hverandre, sier Dalsegg.

Steinhard prosess

Nå har selskapet altså fått 100 000 kroner fra Rindal sparebank til å lage film om Rindal. Det er også søkt Rindal kommune om støtte, og hun håper å få svar på denne søknaden snarest, for å komme i gang med arbeidet.

- Filmen må lages ut fra hvor mye penger vi har til rådighet. Men vi ønsker å vise hele bygda og ved alle årstider, sier Dalsegg som tror det blir en steinhard prosess å redigere filmen til passe lengde.

- Vi har mange planer. Utfordringa blir å begrense seg, sier hun og ser ikke bort fra at de vil ende opp med både en kort- og langversjon.

Målet er å lage en film hele bygda kan være stolt av.

Mye som skjer

Dalsegg viser til at det er mye som skjer i Rindal til alle årstider. Sildballfestivalen som arrangeres 27. april, er i år utvidet med Sildballmarked og Afterball der både marked og ball skjer i regi av Opplev Rindal.

I påska arrangerer iTrollheimen familiedag i Helgetunmarka. Og i månedsskiftet juni/juli blir den årvisse Kulturvøkku der den tradisjonelle torgdagen blir mye større enn tidligere år.

- Vi er glade for å få tips om aktiviteter som skjer i Rindal. Ingen ting er for stort og ingen ting for lite, sier Inga Dalsegg.


 

Medlemmer

Følgende er medlemmer av Opplev Rindal: iTrollheimen, Inga Dalsegg - Dalalåven Atelier, Bolme Pensjonat, Britt Grete Moen/Furkunnjmat, 3 Venner, Sunna Solpris, Coop Extra Rindal, Rindal Bensin og Service, Brukt og Bakels, Torshall BA, Perikom/Karstein Mauset, HMH Design (HMH interiør), Sagene Puck, Helgetunmarka grunneigarlag, Rindal skimuseum, Trøknaholt camping, Bunnpris Rindal, Skogsletta grendalag, Rindal IL, Fotograf Mari Næss Bolme, Gardsbakeriet Hæmstelt, Polaris Nordmøre.


Vil skape motvekt til Black Friday

Nå frontes nisjebutikkene også i Rindal.