Katteelsker er klar med rød løper

Spennende skulpturer fra ERT keramikk. 

A splash of passion har Inga Dalsegg kalt dette bildet som trolig blir å finne på årets sommerutstilling. 

ERT keramikk ved Elin Rødahl Thingnes er gjesteutstiller på sommerutstillinga ved Dalalåven Atelier under Kulturvøkku i Rindal. 

Elin Rødahl Thingnes har kalt denne elegante skåla On the move. 

Pluss

Allerede nå har Inga Dalsegg detaljene rundt årets sommerutstilling på Dalalåven Atelier klar. I år er det ERT keramikk med Elin Rødahl Thingnes som er gjesteutstiller.

Bruker nettverket

- Sommerutstillinga på Dalalåven Atelier er blitt en tradisjon som mange ser ut til å sette pris på, sier Inga Dalsegg som synes det er stas å bruke nettverket sitt av kunstnerkolleger som gjesteutstillere for å dele nye kunstopplevelser med sambygdingene.

Årets sommerutstilling er også i år under Kulturvøkku. Utstillinga åpner 29. juni og varer til 7. juli.

Oldemors gardiner

Med keramikeren Elin Rødahl Thingnes, som er kjent for ERT keramikk, er det første gang Dalsegg deler låven med en kunstner som jobber tredimensjonalt.

Elin Rødahl Thingnes er opprinnelig fra Kristiansund, men bosatt i Trondheim med verksted i Atelier Ilsvika. I arbeidet med leiren bruker hun fysiske minner og gjenstander.

- Det kan være pyntegjenstander, oldemors gamle blondegardiner, et kjolestoff eller en strikkejakke. Når de kjevles inn i leiren, skaper de unike mønstre som forteller historier, forteller Dalsegg.

Hun bruker også strå, kornaks, blader fra trær og blomster som gir direkte avtrykk av naturen i arbeidene.

Egne arbeider

Inga Dalsegg opplever at skulpturene til keramikeren Thingnes, representerer sterke personligheter som gjør seg bemerket i både ansiktstrekk og utseende for øvrig på skulpturen.

- Kombinasjon av oksyd og glasur bidrar til røffe og grove kontraster til det lyse og lette, sier Dalsegg.

I tillegg til Elin Rødseth Thingnes sin keramikk, stiller selvsagt ateliereieren selv med egne oljemalerier både på papir og egyptisk papyrus, samt tegninger og litografi.

Det er riktignok lenge til utstillingsåpning, men ved Dalalåven Atelier liker de å være beredt.