Sildball, shopping og Afterballj

Noen av deltakerne på årets Sildball-marked er bakerst f.v.: Birgitte Stokke fra 3 Venner, Martin Trønsdal fra Gardsbakeriet Hæmstelt og Leif Magne Røen fra Trollheimen barnekjelker og hagemøbler. Foran t.v.: Eli Solvik fra Apriliadamens Fotogalleri, Inga Dalsegg fra Dalalåven Atelier og Hilde Børset Patterson fra Bestemorsøm.  Foto: privat

Pluss

Den tradisjonelle Sildballfestivalen i Rindal er i stadig utvikling. Årets festival, som er 27. april, omfatter også shopping.

Trekker folk

Det som i utgangspunktet var en festival dedikert tradisjonsmaten sildball, har vokst i omfang. Her gjelder det ikke bare å ta for seg av den klassiske sildballen. Årets program er mer variert enn noen gang tidligere, og festivalen trekker mange folk til bygda, konstaterer Inga Dalsegg i Opplev Rindal.

Det manglet ikke på artige påfunn fra fjorårets Afterballj. 

 

Sildball-shopping

- I år blir den tradisjonelle Sildballfestivalen utvidet med blant annet shopping, slår Dalsegg fast og inviterer til Sildball-marked i Rindal sentrum 27. april.

- Før eller etter at du spiser deg god og mett på sildball i Rindalshuset, kan du ta en handlerunde på Sildballmarkedet, frister hun på vegne av de mange utstillerne som stiller ut på historiens første Sildball-marked.

Liter på værgudene

Her blir det blant annet lokal gårdsmat, kunst, håndverk, husflid, dialektplakater, lokalt produserte hagemøbler, masse bruktkjøpskupp og foto. Blant utstillerne er Gardsbakeriet Hæmstelt, Apriliadamens Fotogalleri, Bestemorsøm, Dialektplakat, Inga Dalsegg, Dalalåven Atelier som også har med Anne Dalsegg sine kreative strikkesokker, Brukt og Bakels, Storkvikne Gård og Trollheimen barnekjelker og hagemøbler.

Ettersom rindalingene fortsatt setter sin lit til at værgudene er med dem, planlegger de markedet på området ute og inne rundt 3 Venner og Øvre Dalen.

Skigåing med promillebriller. 

 

Afterballj med sprell

Etter fjorårets suksess blir det også i år Afterballj i regi av iTrollheimen i uteområdet utenfor Øvre Dalen og 3 Venner. Ifølge Dalsegg er dette en uhøytidelig konkurranse i typisk iTrollheimen-ånd som gjennomføres enten du har stiletthæler eller slagstøvler.

- Her er det gøy både å delta og se på, sier Dalsegg som ikke kjenner løypa i detalj, men regner med at iTrollheimen også i år har funnet på artige krumspring.

Det er påmelding og firemannslag der det stilles null krav til fysikk og forkunnskaper. Poengene som lagene får, tar de med seg til kveldens sildballquiz som foregår på Sildballpuben på 3 Venner.