Debatt

Et eple til ordføreren

Kjære lærer og kjære ordfører i Orkdal kommune, kjære Oddbjørn Bang: Her er et eple til deg.
Pluss

Kanskje det er et eple som oldefaren min Isak Kløven høsta på Frøya fra epletreet han berga vinterstid med dynetrekk rundt trekrona. Et spedt lite tre kledd i rød- og hvit-rutete dynetrekk som ufrivillig pynta opp i det vintergrå forblåste. Folk lo av det. De trudde aldri det kunne bære frukt på værharde Frøya. Men med møysommelig pleie fikk treet epler, og Isak bød stolt rundt. Dette vesle epletreet kan stå som et symbol på hvordan kystfolket har klort seg fast og greid seg i kamp mot og arbeid med tøffe betingelser i viker, på nabber og til sjøs, i symbiose med naturkreftene. Jeg ville gitt deg dette eplet fra Trøndelagskysten der både din og min familie kommer fra, og så vil jeg be deg om noe.