Slo norsk rekord og knuste Northug med minuttet

Wenche Aune Snildalsli fra Snillfjord slo norsk rekord under Red Bull 400 i helga.
Pluss

Lørdag 1. juni gikk Red Bull 400 av stabelen i Granåsen. Det globale løpskonseptet Red Bull 400 arrangeres i 2019 i 19 hoppbakker fordelt på tre kontinenter, med over 12.000 deltagere totalt. Konkurransen kårer raskeste løper fra bunnen av hoppbakken til toppen av hopptårnet, en 400 meter lang distanse, 140 høydemeter med 36 grader helling på det bratteste.

Tøffest av damene

Wenche Snildalsli fra Snillfjord la opp på toppnivå som langrennsløper etter årets sesong, men har fortsatt holdt seg i trening og det fikk hun for alvor vist i Granåsen lørdag. I det første heatet vant hun suverent og var over 20 sekunder foran vinneren i det andre heatet.

- Jeg tenkte jeg hadde hatt litt vel mye overtenning i det første heatet og var spent på om beina ville holde i finalen, forteller Snildalsli.

Jevnt i finalen

I finalen ble det jevnere i kampen om seieren. Snildalsli kjempet med to andre om seieren opp Granåsen, men snillfjordingen viste seg å være sterkest på slutten.

- Vi var vel side om side et godt stykke opp i hoppbakken, men etter hvert så slapp de. Jeg husker i grunnen ikke helt hvordan utviklingen var, for jeg hadde i grunnen mer enn nok med å overleve opp bakken, sier Snildalsli.

Hun kom i mål på den sterke tiden 4,21,4. Det er også ny norsk rekord i Red Bull 400.

Frister til gjentakelse

Snildalsli hadde ikke trent for nettopp dette løpet i forkant og visste ikke helt hvilke forventninger hun skulle ha til seg selv.

- Det var veldig artig i hvert fall. Jeg hadde forhåpninger om å bite god fra meg, men hadde kanskje ikke forventet at jeg skulle vinne. Jeg trener jo litt hver dag, men jeg har jo lagt opp den aktive langrennskarrieren min, sier hun.

- Hvordan var det å løpe opp der?

- Du får jo syra med en gang og det gjelder jo alle sammen. Det er vondt og føttene hører ikke etter, så det handler om å takle smerten best.

- Frister det til gjentakelse?

- Ja, det gjør det. Jeg håper Red Bull kommer tilbake neste år.

Petter Northug som var Red Bulls frontfigur til arrangementet, hang ikke helt med i toppen. Han kom i mål på tiden 5,20,3 i B-finalen og ble slått med minuttet av snillfjordingen opp Granåsen.

Wingan imponerte

Også 18 år gamle Jonas Wingan fra Kyrksæterøra IL imponerte i motbakkeløpet i helga. Han vant heat nummer fire på tiden 4,21 og kvalifiserte seg dermed til finalen. I heatet var han også 13 sekunder foran Erik Ressel som til slutt vant finalen i suveren stil. Wingan forbedret finaletiden sin med fire sekunder da han klokket inn på 4,17 i finalen. Det holdt til en 19. plass av totalt 170 startende

Verdens beste på startstreken

I herreklassen sto regjerende verdensmester i Red Bull 400 på startstreken. Skøyteløper Erik Resell er bare 18 år, men ingen er bedre i bakkeklatring om dagen. sto for nok en maktdemonstrasjon da han vant sin tredje Red Bull 400-konkurranse i Granåsen lørdag. I 2018 vant han både Red Bull 400 i Granåsen og det påfølgende verdensmesterskapet i Bischofshofen, Østerrike.

18-åringen sto for nok en maktdemonstrasjon da han vant sin tredje Red Bull 400-konkurranse i Granåsen lørdag. I 2018 vant han både Red Bull 400 i Granåsen og det påfølgende verdensmesterskapet i Bischofshofen, Østerrike.