Har tolv bilder i «arrest» i tollen

Elin Rødahl Thingnes og Inga Dalsegg stiller ut kunsten sin under Kulturvøkku. 

Pluss

Av Jonas Olsen Withbro

Kulturvøkku i Rindal kunne lørdag by på to kunstutstillinger i sentrum. Her åpnet blant annet Inga Dalsegg opp sitt atelier for besøkende.

Dette er Dalalåven Atelier. 

 

Inga Dalsegg holder til vanlig til i sitt eget atelier, Dalalåven Atelier i Rindal sentrum. Siden hun åpnet i 2014 har hun stilt ut egne verk, og samtidig hatt med seg gjestekunstner under Kulturvøkku. Årets gjest var keramiker Elin Rødahl Thingnes, som til vanlig holder til i Trondheim. Sammen fylte de opp Dalalåven med maleri og skulpturer som gjenspeiler deres særpreg.

Svigerinnene Inger og Ragnhild Halgunset tok turen til Dalalåven Atelier. 

 

Mange arbeidstimer

Samtidig som Dalsegg maler oljemaleri som handler om stemninger og følelser, kjennetegnes Thingnes sitt arbeid gjennom naturen og fenomener. De selv mener at de utfyller hverandre godt.

– Det er ekstra gøy å kunne tilby flere verk igjennom andre kunstnere. Jeg og Elin er glade i farger og jobber ganske maximalistisk, så jeg føler at vi utfyller hverandre godt, forteller Dalsegg.

Det var kø utenfor Rindal skimuseum før åpningen av Kulturvøkku-utstilling med Hilde Karlsen. 

 

De to gode vennene legger heller ikke skjul på at det bak hvert verk, ligger mange timer med arbeid.

– Bildene blir veldig personlige. Det tar fort tre til åtte uker å lage et maleri, sier Dalsegg.

Dalsegg legger også til at hun har tolv bilder som står fast i den danske tollen etter å ha blitt returnert etter en utstilling i Danmark, men slår fast at de kommer i løpet av uka. Derfor vil besøkende få se enda flere bilder når disse kommer.

Camilla Løften sammen med akrylmaler Hilde Karlsen. 

 

Ville få med seg Kulturvøkku

Noen som tok turen til Kulturvøkku og besøkte Dalseggs atelier var svigerinnene Inger og Ragnhild Halgunset, fra henholdsvis Hasselvika og Orkanger. De har begge hytte i Rindal og tok turen denne helga i anledning Kulturvøkku.

– Vi tenkte at det passet perfekt å dra i helga slik at vi får med oss det som skjer. Det er veldig mye fin kunst her, forteller Ragnhild Halgunset.

Et fullt skimuseum

Også på Rindal skimuseum var det duket for åpning av ei ny Kulturvøkku-utstilling. Her stilte Hilde Karlsen fra Atelier Dora i Trondheim ut sine akvareller og akrylmaleri for de mange besøkende.

Hun forteller at dette ikke er første gang hun har stilt ut maleri i Rindal, men at det er første gang hun stiller ut alene.

– Jeg var så heldig å få være her i fjor høst med alle på Atelier Dora, men dette er første gangen jeg stiller ut alene, forteller Karlsen.

Camilla Løften sammen med akrylmaler Hilde Karlsen. 

 

Hun var heller ikke i tvil på om hun ville komme tilbake i år da Camilla Løften fra Rindal kunstlag lurte på om hun tok turen.

– Det er kjempekoselig å få stille ut her. Fjell er én av mine lidenskaper, så det er greit å kombinere det med litt motivjakt, supplerer Karlsen.