Morgenpraten:

Reiser på «charterferie» på hytta

Kunstner Inga Dalsegg elsker bøker, reiser på «charterferie» på hytta og er selverklært arbeidsnarkoman. 

Pluss

Inga Dalsegg

Bosted: Rindal

Jobb: Kunstner

Hva gjør du akkurat nå?

- Jeg er på veg ned fra Resfjellet. Jeg har vært på en kjempefin fjelltur med en venninne.

Hvor pleier du å gå på tur?

- Vi har hytte nesten på Snausen, så det blir noen turer i det området. Jeg liker også å utforske fjelltopper i nærområdet. Jeg har gått alle fjelltoppene i fjelltrimmen her i Rindal.

Hva serverer du når venner kommer på besøk?

- Jeg er en hobbykokk. Matlaging er gøy og jeg liker å imponere. Hver gang jeg har bursdag pleier jeg å servere tre retter og står glatt åtte timer på kjøkkenet. Menyen er forskjellig fra gang til gang, men jeg er veldig glad i fisk og sjømat, så det blir alltid en rett med sjømat.

Hvor drar du på ferie?

- Jeg driver ikke på med ferie. Jeg reiser mye innen- og utenlands i jobben min, men det er lite sommerferie på meg. Det er høysesong i min bransje, men til høsten reiser alltid jeg og noen venninner på «charterferie» på hytta. Da starter vi turen med potetgull og øl, slik man gjør på flyplassen før man går om bord på flyet. Det blir som oftest bare en dag på hytta, så det blir en komprimert charterferie.

Hva leser du?

- Alt. Jeg elsker bøker og har alltid en bok på gang. En dag uten å lese er ingen god dag. Jeg elsker alt av Stephen King. Akkurat nå leser jeg "Barna fra elven" av Lisa Wingate.

Hvorfor bor du der du bor?

- Det var helt tilfeldig. Jeg skulle absolutt ikke bo her. jeg hadde vært sju år i England og ville noe helt annet. Men så restaurerte jeg en låve og pusset opp et hus. Å bo i Rindal gir meg økonomi til å leve som kunstner. Det er kort veg til Værnes og Trondheim og jeg har nærhet til naturen.

Hva gjør du på fritiden?

- Jeg er arbeidsnarkoman, men jeg leser bøker og svømmer. Ellers ordner jeg ting i nettbutikken. Jeg er lik min far- jeg drar gjerne tilbake til kontoret.

Har du en favorittpolitiker?

- Nei, absolutt ikkje. Men jeg har en jeg hater mest- Donald Trump. Det skulle heller vært et spørsmål om det.

Hva opptar deg for tiden?

- Jeg er litt opptatt av kjønnsbalansen innenfor kunstnerfeltet. Det er stor forskjell på vilkårene for menn og kvinner i bransjen. Mennene har flere utstillinger og får bedre betalt.

Hvordan holder du deg i form?

- Jeg har aldri vært på helsestudio og hadde NG i gym. Jeg er ikke glad i sport, men glad i å være på tur i naturen. Men det må være sosialt med litt dill og dall, og det må være lystbetont. Jeg kan ikke være innelåst på et treningssenter.

Har du et favoritturmål?

- Det må være hytta til foreldrene mine på Gjøngfjellet i Meldal. Dit tar jeg dagsturer og helgeturer.

Er det noe du drømmer om at du skulle ha gjort i livet?

- Jeg har sagt i mange år at jeg drømmer om å gå langs Hadrians Mur i England.

Hvis du skulle ha valgt en annen jobb, hva ville det ha vært?

- Jeg kunne aldri ha valgt en annen jobb. Jeg bestemte meg for å bli kunstner i en alder av 12 år. Det var ikke noe annet alternativ.

Dersom du skulle ha reist langt bort alene i et helt år, hva eller hvem ville du ha savnet mest?

- Frøya, katta mi, som er 19 år. Samboeren min blir kanskje litt lei seg nå, men han hadde klart seg .

Er det noe du angrer på?

- Ja, det er det. Søsteren min ble drept og den siste sommeren hun levde brukte jeg mye tid på min daværende kjæreste. Jeg angrer på at jeg ikke brukte mer tid på å være sammen med henne.