ST sommer

Fortet ved fjorden

Gjemt bak busker, trær og kratt, ligger det som en gang var Agdenes befestninger. Under to verdenskriger har det her stått kanoner som har vært rettet mot fjorden.

Denne bunkeren hadde bygde tyskerne under krigen. Fra denne hadde de oversikt over store deler av fjorden. Kanonene sto inne i bunkeren, mens kanonløpene stakk ut gjennom åpningen. 

Dette kalles Nordens Gibraltar.Stig Trygstad

Pluss

Med fjorden på den ene siden av vegen, og bergveggen på den andre, er det nok fjorden som vinner oppmerksomheten til de fleste sjåførene som kjører langs fylkesvei 710 i Ytre Agdenes. Men dersom du svinger av vegen ved den gamle tunnelen like ved Selva, og går litt opp i lia, går du rett inn i krigshistorien. Bare noen meter opp fra veien ser man de første tegnene på at det har vært et forsvarsanlegg her. Oppover i lia er det flere bunkere og kanonstillinger.