Havren inntar bygg-kommunen Orkdal

I kontrast til byggåkrene som nå er i ferd med å gulne, farges store arealer med havre landskapet knall grønt. Det er nytt i Orkdal.

Norgesfôr Orkla vil slippe å hente så mye havre fra Østlandet i år, i og med at mange orkdalsbønder har valgt å så havre. 

Pluss

- Det har i alle år vært tradisjon for å dyrke bygg i orkdalsregionen. Havre har det vært lite av, da havren tradisjonelt sett har vært litt mer værutsatt. De nye havresortene er imidlertid blitt mer værbestandig, og derfor har vi jobbet over lengre tid med å få kornbønder til å produsere havre. Mens vi har hatt overskudd av bygg til våre kraftforblandinger og dermed kunnet selge bygg til andre møller, har vi måttet hente havre fra Østlandet til kraftforet vårt, forteller Lars Gåsø, daglig leder ved Norgesôr Orkla på Fannrem, som er veldig fornøyd med at flere lokale kornbønder har valgt å høste havre i stedet for bygg i år.