Orkdaling reddet full mann fra å drukne

Erik Selven fra Orkanger var natt til søndag med å redde en beruset mann fra å drukne i Kanalen i Trondheim.   Foto: Politiet i Trondheim

Erik Selven  Foto: Privat

Pluss

Natt til søndag like etter klokka 02 skulle en mann i 20-åra slå lens i Kanalen i Fjordgata i Trondheim sentrum. Men den overstadige berusede mannen falt i vannet og var ikke i stand til å svømme.

En tilfeldig forbipasserende, en mann i 50-åra, styrtet til og hjalp personen i vannet, ved å holde ham fast i ei flytebrygge.

- Hadde det ikke vært for denne observante og resolutte mannen, kunne dette endt tragisk, skriver politiet i Trondheim på Facebook.

Hjalp til

Erik Selven (22) fra Orkanger satt i en bil og ventet på noen kamerater da hendelsen inntraff. 22-åringen ble varslet av mannen i 50-åra som hadde reddet personen i elva, om å ringe politiet.

- Jeg stilte bilen ut mot Kanalen slik at vi fikk lyst opp. Heldigvis hadde han som hadde falt uti en rød jakke på seg, så han var enkel å se, sier Selven, til adressa.no.

Selven og redningsmannen kastet en livbøye ut i vannet, og fikk loset ulykkesfuglen inn til kanten. Her holdt de ham fast inntil politiet kom.

Gikk og sjanglet

Orkdalingen sier til avisen at han ble oppmerksom på mannen som falt i elva før han falt uti.

- Da jeg kjørte ned til Kanalen, så jeg en som gikk og sjanglet. Jeg holdt et øye med ham. Men da jeg skulle svare på en melding, forsvant han, sier Selven til adressa.no.

Mannen i 20-åra ble tatt med til legevakta etter at han ble heist opp av vannet. Han skal ikke ha kommet fysisk til skade.

Politiet poengterer på Facebook at to av tre drukningstilfeller skjer i alkoholpåvirket tilstand.

Det lyktes ikke ST å komme i kontakt med Erik Selven mandag ettermiddag.