Rådmann kom seg ikke på jobb

Rådmann Svein Henry Berdal i Orkdal måtte jobbe hjemmefra mandag. Fra verandaen ser han rett ned på det som en gang var ei bru. 

Pluss

Klokka 06:30 mandag var det kø av biler ved det som var Aune bru på Krokstadøra i Snillfjord. Svein Henry Berdal var en av dem som raskt innså at han ikke kom seg på jobb.

— I dag ble det hjemmekontor, sier Berdal, rådmann i Orkdal kommune.

Gunstig «timing»

Da ST snakket med Berdal ca. klokka 14.00 mandag, hadde i hvert fall han ingen grunn til å la panikken ta seg.

— Så lenge du har melk og brød i skapet, går dette greit. Det er nok flere enn meg som ikke kom seg på jobb i dag, sier Berdal, som likevel ser en gunstig «timing» når det først gikk galt; hadde brua rast midt på dagen, ville mange fått ei utfordring med å komme seg hjem dersom dette varer.

I følge lensmann ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, Tor Kristian Haugan, er det til sammen snakk om 87 personer. Av disse holder 58 til i boligene, 23 personer på sykehjem og trygdeboliger, mens seks personer holder til ved brakkeriggen.

– Alle beboerne har fått sms hvordan de skal forholde seg. Oppfordrer folk til å søke info på kommunens hjemmeside, sier Haugan.

Fraktet medisiner

— Hvordan har informasjonen vært fra Snillfjord kommune?

— Vi har fått en sms med melding om at det er etablert en gangforbindelse over fra Moa Gård. Fra der jeg bor, er det ca. én kilometer unna. Det kommer nok informasjon også om når det går an å kjøre bil over, sier han.

Midlertidig parkeringsplass ved Moa Gård for ansatte ved omsorgssenteret. 

Ansatte ved Snillfjord omsorgssenter fikk midlertidig parkeringsplass ved Moa Gård mandag. Foreløpig må du altså ta beina fatt et bra stykke både for å komme til og fra omsorgssenteret.

Kommunelege Jimmy Wikell på vei over den midlertidige gangbrua med medisiner til brukere på omsorgssenteret. 

STs fotograf påtraff også kommunelege Jimmy Wikell, som brukte gangbrua for å komme seg over og transportere nødvendige medisiner til brukere på omsorgssenteret.