Bergmannskroa måtte holde stengt i to måneder

Med nytt eierskap, nytt styre og flere planer, går Bergmannskroa på Løkken inn i nye tider. Dette til tross for koronakrisen og færre besøkende.

Bergmannskroa måtte holde stengt i to måneder, men nå tar det seg gradvis opp.  Foto: Kajsa Selnes

Vi har hatt mange permitteringer og fått kjent på konsekvensene av pandemien.

Anne Mette Steffenrem
Pluss

Anne Mette Steffenrem er ansatt som daglig leder ved Bergmannskroa som holder til på Løkken. Hun har jobbet på kroa i mange år, men det er først nå hun har fått jobben som daglig leder.

- Det var ikke en stilling som daglig leder før. Det er nå i senere tid at den har blitt til, forteller hun.

Etter at Salvesen og Thams Invest ble hovedaksjoner i Sans AS, som eier og driver Bergmannskroa, har det skjedd flere endringer, noe Steffenrem er fornøyd med.

- Vi har fått inn frisk kapital, og i tillegg et nytt styre som tenker litt nytt, sier Steffenrem.

En trygghet

Da koronaviruset brøt ut var Bergmannskroa tvunget til å holde stengt i nesten to måneder. Og slik som i mange andre bedrifter, ble også spisestedet på Løkken hardt rammet.

- Vi har hatt mange permitteringer og fått kjent på konsekvensene av pandemien. Vi hadde jo helt stengt fra mars og til slutten av april, og utgiftene går selv om inntektene stopper, forteller Steffenrem.

- Da var det ekstra godt å ha en trygghet i Salvesen og Thams Invest, for de var ekstremt viktige da koronaviruset ble et faktum, legger hun til.

Anne Mette Steffenrem er daglig leder på Bergmannskroa.  Foto: Jonas Olsen Withbro


Tar seg opp

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Salvesen og Thams, Ingunn Aspli, forteller at det var krevende for kroa å komme seg igjennom perioden.

- Det var krevende å komme i gang, og å starte på igjen med ekstra bemanning. Anne Mette har virkelig stått på, og vært en helt i alt dette, sier Aspli, som forøvrig også er styreleder i Bergmannskroa.

Hun forteller videre at det nå har begynt å ta seg opp igjen med antall besøkende, noe hun har en forklaring på.

- Det begynner å ta seg opp igjen nå. Det tror jeg er fordi at samfunnet åpnes opp gradvis, og at lokalturismen har begynt.

Hun forteller videre at de har måttet prøve seg frem med åpningstider, og at de har valgt å endre de i forhold til hvordan det var før.

- Vi har blant annet stengt på mandager da det ikke er en populær dag å dra på restaurant. Vi må få det til å gå opp i bemanninga og tilpasse oss etterspørselen, sier Aspli.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Salvesen & Thams, Ingunn Aspli, forteller at Steffenrem har vært en helt under pandemien.  Foto: Arkiv

LES OGSÅ: Salvesen & Thams skal løfte Sans, Bergmannskroa og Løkken

Flere endringer

Etter at Salvesen og Thams kjøpte seg inn i selskapet som driver Bergmannskroa, har det vært mye nytt som har blitt gjort. I tillegg til et nytt styre, har de også satset stort på markedsføring.

- Vi har blant annet laget en ny nettside, der vi i tillegg til å reklamere for Bergmannskroa, løfter frem Løkken som et historisk reisemål. Vi har rett og slett valgt å løfte frem Løkken, og ikke bare oss selv, forteller Aspli.

De er også igang med et nytt produkt som de håper vil selge bra, nemlig en lokal matboks som inneholder smaker fra Orkland.

- Lokalmatboksen er en sammensetning av forskjellige råvarer fra Orkland, blant annet spekemat, og ost fra Orkladal Ysteri, sier Steffenrem.

- Matboksen er et godt gjennomtenkt produkt som har flere bruksområder. Den skal blant annet selges på Bergmannskroa, men også gjennom Orkla industrimuseum til å spise på Thamshavnbanen, forklarer Aspli.

LES OGSÅ: Lager lokal matfestival