Ny bok om krigen.

Dokumenterer dramatiske år

Brødrene Ragnar og Knut Volden har samlet stoff om krigen på Hemnskjela mellom to permer. Boka «Krigen på Hemnskjela» gir en svært detaljert fortelling om krigsårene i kystsamfunnet i Trondheimsleia.

Brødrene Ragnar (til venstre) og Knut Volden gir ut bok om krigen på Hemneskjela.  Foto: Steinar Væge

Pluss

Tyskerne kom til Hemnskjela i 1941 og ble der så lenge krigen varte. Kommandobunkeren på Vollan betjente 12 kystfort mellom Ørlandet og Kristiansund. Den hadde også ansvar for befestede stillinger i Hemne og på Vinjeøra. Med sin strategiske beliggenhet i Trondheimsleia fikk Hemnskjela en betydelig rolle i forsvaret av Trondheim. Knut og Ragnar Volden vokste opp på Hemnskjela under og like etter krigsårene, og fikk med det overlevert mange fortellinger om krigens gang på Hemnskjela.