Fra råkjører til samfunnsressurs: Nå har han nærmest skapt en folkebevegelse

Mikael Aunan har nærmest skapt ei folkebevegelse langs turstien til Stormorfossen i Skaun. Sist helg var minst 200 personer på vandring til fossen. Tirsdag kveld viste Aunan seg også som en foredragsholder av rang.

Mikael Aunan har gått fra å være råkjører til lokalhistoriker. Nå viser han seg også som en dyktig foredragsholder.  Foto: ØYSTEIN SYRSTAD

Det er godt for hodet og tankene.

Mikael Aunan
Pluss

Skaun menighetsråd hadde invitert til kulturkveld i menighetshuset der Mikael Aunan hadde fått i oppdrag å fortelle om grenda Aunbygda i Skaun hvor han er oppvokst, og om arbeidet med å lage tursti i området rundt Stormorfossen. Samme kveld stilte også ringreven og ordkunstneren Ole Magnar Morken på samme scene for å fortelle med skrått blikk om kirka og bedehuset fra sitt ståsted. Mikael Aunan var først ute, og det er ikke uten grunn at det kunne oppleves som å hoppe før Wirkola.