Riktig å slippe til ungdommelig mot og talent

Mikael Orre Rye var sammen med Maren Monsø (t.v), og Emily Foss Morgan initiativtaker til klimastreiken i Meldal i 2018. Engasjementet og handlekrafta har med andre ord vært til stede ei stund. 

Debatt

Mikael Orre Rye fra Storås i Orkland er bare 17 år, men har allerede rukket å markere seg kraftig som politiker for KrF. Allerede som 15-åring i 2018 deltok han på fylkesårsmøtet til Trøndelag KrF og stemte over hvilket veivalg partiet skulle ta, om partiet skulle gå i regjering med Høyre, Venstre og Frp, eller i rød retning med Ap og Sp i spissen. Rye sto på rød side i saken, saken som førte til Knut Arild Hareides avgang som partileder, da flertallet stemte «blått», altså i retning Høyre. Med andre ord så var dette partiets viktigste og vanskeligste sak, kanskje i partiets historie, og det var befriende å høre 15-åringens bevisste og tydelige standpunkt i saken.