Debatt

Arbeidskameraten

Arbeidskameraten, gruvehesten, var viktig før Thamshavnbanens tid for å få fraktet malmen ned fra gruvene på Løkken Verk. Mary Solstad Iversen ønsker å få reist en statue av hesten i det nye bygget som reises på Løkken Verk.   Foto: Privat

Debatt

Ja, han var det, Hesten i Løkken Gruver. Det var han som drog de tunge malmlassa til Orkanger for å få den videresendt til utlandet (Det var før Thamshavnbanens tid), for ikke å snakke om de lange turene til Trondheim (som den gang bar navnet Nidaros) med kobberplater bærende i kløv på ryggen og alle turene inn til Grutsætra med store malmlass.

Uten hesten hadde det kanskje ikke vært så lett og fått til transport av utvinninga fra gruva.

Gruvearbeidere på Løkken Verk.   Foto: Privat

Han sto ikke på stas og hadde ingen dans på roser, Gruvehesten, men han har fortjent en liten plass og en statue av seg i det nye bygget som reises på Løkken Verk, den æra bør vi gi ham.

Jeg har mange med meg i dette ønsket om å starte ei kronerulling for å få en statue av gruvehesten og sender «ballen» over til Løkken Vel og ønsker dem lykke til.