Et ufint sleivspark

Torstein Larsen svarer på Grethe Gravrok Sands leserinnlegg, som sto på trykk i avisa Sør-Trøndelag tirsdag 29. juni.

Torstein Larsen har skrevet et tilsvar til Grethe Gravrok Sands leserinnlegg.   Foto: Foto: ARKIV

Debatt

Grethe Gravrok Sand, kommunestyrerepresentant for Småbylista har et innlegg i avisa Sør-Trøndelag i dag, 29. juni.

Hennes budskap i innlegget er at flertallet i kommunestyret stemte mot Småbylistas forslag. Og enda verre; de gjorde det uten å debattere forslagene. Som om det skulle være noe spesielt. Flertallet brukte talerstolen til å fremme og argumentere for sine egne forslag, med håp om at også andre utenom flertallet ville støtte dem. Slik vi i PP gjorde.

Det samme gjorde Småbylista, men de nådde ikke frem. En helt normal situasjon i ethvert kommunestyre. Lær deg å leve med det!

I sitt forsøk på å fortelle hvor galt hun synes dette er, presterer hun å dra meg inn i debatten, med følgene utsagn: «Selv ikke lederen i Orkanger Pensjonistforening, Torstein Larsen, som riktignok tilhører opposisjonen stemte for et tiltak som ville gjort fremkommeligheten bedre for de eldre på Orkanger og Fannrem».

Dette er et sleivspark uten like. Her drar hun inn mitt verv i en ideell organisasjon, og bruker det mot meg i sin politiske argumentasjon. Ufint gjort, men ble jeg overrasket? Nei, jeg ble ikke det. Så kan hun, og andre, sitte der å lure på hvorfor flere andre holder denne lista på en armlengdes avstand.

Bare som en presisering. Jeg er valgt inn i kommunestyret som representant for Orkland Pensjonistparti. Ikke som leder i Orkanger Pensjonistforening. Jeg forholder meg til vedtak fattet i partiet, og vi mener at det samlede forslaget vi stemte for, hvor vi hadde fatt betydelig gjennomslag, var det beste for alle samlet sett.

Det kan ikke bli slik at aktive mennesker må si nei til verv i organisasjoner på grunn av at man er innvalgt i kommunestyret. Forøvrig var årsmøtet i Orkanger Pensjonistforening vel kjent med mitt politiske engasjement, før jeg ble valgt. Eventuelle politiske saker som Pensjonistforeningen vil bringe inn til politikerne, gjøres best gjennom Eldrerådet hvor alle foreningene er representert.

Nei, Grethe Gravrok Sand, her tråkket du skikkelig i salaten. Sånne sleivspart gjør det ikke lettere for lag og organisasjoner å skaffe seg kompetente tillitsmenn og kvinner. Tenk gjennom dette, og ikke gjenta slike ufine stunt. Men et slikt råd er vel som å skvette vann på gåsa.

Torstein Larsen

Gruppeleder Orkland Pensjonistparti