Suksess for Skauns trimavdeling

Sport

De siste årene har trimavdeling hatt ansvaret for kjentmannsmerket og trimposter, men foran årets høstsesong ville leder i avdelingen Line Selvnes, prøve noe nytt for å få folk i aktivitet.

7. September startet trimavdelinga opp med to fellestreninger i uka, inspirert av ett av Puls-Yngvars treningsprogram.

I 8 uker har en treningsvillig gjeng hatt intervalltreninger på mandager og styrketreninger på onsdager på Ramsjøbu. Selvnes ble positivt overrasket over hvor mange som ble med.

– Jeg så det allerede etter den første treningen at dette kunne bli populært. Da hadde vi vel rundt 20 som deltok. Til sammen har 37 personer hvert med på fellestreningene, så jeg vil si det ble en suksess, forteller Selvnes.

Noe for alle

Fellestreningene er noe som alle kan være med på. Det har ikke noe å si hvor mye du har trent tidligere, ifølge Selvnes.

– Det er stor variasjon i gruppen. Både på alderen på de som deltar og det treningsgrunnlaget de har. Vi har jenter ned i 13-årsalderen og noe som nærmer seg 60 år, forteller Selvnes.

Målet med dette var rett og slett å få folk i bevegelse.

– Dette er overkommelig for de aller fleste. Vi har folk med helt forskjellig utgangsform. Noen sliter litt med knærne og andre ting, men da tilpasser vi treningsprogrammet. Dette handler først og fremst om å bevege på seg, sier Selvnes.

Flere mannfolk

Så langt har det bare vært jenter og damer som har deltatt på treningene, men Selvnes håper at også mannfolka vil bli med etter hvert.

– Det hadde gjort seg med litt mannfolk i gruppa. Den første som kommer vil i hvert fall bli tatt godt i mot. Vi er en sprek og trivelig gjeng, forteller Selvnes.

Avslutning

Nå har den spreke gjengen holdt på i åtte uker. Den siste treningen for høsten ble arrangert onsdag. Nå er det også lagt opp til en avslutning etter ønske fra deltakere. Den blir arrangert lørdag 14. november på Ramsjøen Arena og påmeldingen er for alle.

– Da ønsker vi å få til en slags treningssamling hvor vi har to treninger før vi spiser lunsj. Så har vi fått Rune Glørstad (mannen bak tjukkasbloggen) til å holde foredrag, før vi avslutter med to treninger til slutt, forteller Selvnes.

PS! Selv om fellestreningene er over for denne gang, har trimavdelingen planer om å leie inn skiinstruktør til vinteren for skigåere på amatørnivå.