Usikre om de vil rykke opp

KIL/Hemne toppet 2. divisjon etter vårsesongen og onsdag skal laget i aksjon for første gang etter sommerferien.

KIL/Hemne skal i aksjon for første gang etter ferien mot Sunndal onsdag kveld.Arkivfoto 

Sport

KIL/Hemnes damelag rykket opp til 2. divisjon i fjor, men hadde få problemer med å holde nivået der. Etter ni spilte kamper i vårsesongen toppet laget avdelingen.

– Jeg satt med en følelse av at vi fortjente å være der vi var uten at vi fikk ut helt potensialet i vår, sier trener Per Erik Bjerksæter.

Mister Snekvik

Foran høstsesongen mister KIL/Hemne en av sine mest sentrale spillere i Maren Snekvik som er gravid. Men KIL/Hemne har fått inn 98-modellen Line Fossmo fra Meldal.

– Det er vanskelig å erstatte Maren (Snekvik), men samtidig mister også våre største konkurrenter Tynset og Molde noen sentrale spillere. Vi får inn Line Fossmo som er et kjempetalent på midtbanen med godt driv og gode holdninger, sier Bjerksæter.

Usikker på opprykk

KIL/Hemne kjemper om opprykket med Tynset og Molde i og med at Trondheims-Ørn 2 og Byåsen 2 ikke kan rykke opp. Men Bjerksæter er usikker om de ønsker å rykke opp.

– Vi har ikke endret målsetningen om å være på øvre halvdel. Vi vil gjerne spille en kvalik, men er usikre på om vi ønsker å rykke opp til 1. divisjon. Det blir høyere kostnader og mer reising, samtidig som at tidsbruken øker. Det kan føre til at vi mister spillere og det er vi ikke interessert i, forteller treneren.

Møter Sunndal

Onsdag er det duket for første kamp i høstsesongen når Sunndal gjester Hemne Sparebank Arena. KIL/Hemne vant 6-2 på bortebane i vår, men Bjerksæter sier at laget ikke kommer til å ta seieren for gitt.

– Sunndal slo både Tynset og Trondheims-Ørn 2 og har vist at det er et lag som kan forsvare seg veldig godt. Så vi må være skjerpet, avslutter Bjerksæter.

Best på borte

KIL/Hemne gjorde unna seks av ni bortekamper i vår og spilte bare tre hjemmekamper. Det betyr at de fleste kampene i høst blir spilt på Hemne Sparebank Arena. Om det er en fordel, er usikkert. KIL/Hemne har nemlig ikke tapt på bortebane på over to år. Og på de tre hjemmekampene i vår, endte to av dem med tap.

Det har heller ikke vært noe å si på oppmøtet på hjemmekampene. Mot Trondheims-Ørn i cupen kom det 350 tilskuere og det var nærmere 200 tilskuere da de tapte den siste kampen før ferien mot Molde.