Lokaloppgjør på Glimt stadion i kveld

En av få 5. divisjonskamper som kan trekke over 200 tilskuere.

I fjor ble det en meget spennende kamp da lagene møttes i Idrettsparken. Svorkmo stakk til slutt av med seieren. 

Sport

I løpet av de siste årene har kampene mellom Svorkmo og Orkanger utviklet seg til å bli et skikkelig lokaloppgjør og en aldri så liten godbit i breddefotballen i distriktet. Det er Svorkmo som har hjemmekamp, men kampen må spilles på Glimt stadion fordi det ikke er forhold for å spille fotball på Svorkmo stadion.

God start for Svorkmo

Så langt denne sesongen er det Svorkmo som har imponert mest i innledningen. Under ledelse av Gøran Aakerholm har det blitt uavgjort 4–4 mot opprykksfavoritt Frøya i kamp som fort kunne bikket i favør Svorkmo. Sist runde ble det seier 3–2 mot IL Tempo.

Orkanger har hatt litt startvansker. Laget gikk på en lei poengsmell da de ledet 5–1 i serieåpningen mot IL Tempo og endte opp med å spille 5–5 til slutt. Så fulgte et tap for Malvik, før det denne helga ble seier 2–1 mot Rindal.

Psykisk overtak

I fjor endte Orkanger opp med å vinne avdelingen i 5. divisjon uten å ta steget opp i 4. divisjon. Svorkmo endte til slutt på 3. plass i samme avdeling, men endte opp med å vinne lokaloppgjørene både hjemme og borte. Dermed har muligens Svorkmo et lite psykologisk overtak i en kamp som i utgangspunktet er helt åpen. Nordicbet som legger ut odds på kamper helt ned til 5. divisjon mener Svorkmo er favoritter med 1.85 i odds, mens Orkanger får 2.30.

Dette er for øvrig en av få 5. divisjonskamper i distriktet som kan lokke nærmere 200 tilskuere på kamp. På fredag er det også meldt godvær utpå kvelden så det er ingen grunn til å ikke møte opp på Glimt stadion.

oyvind.brostrom@avisa-st.no

926 86 333