300 turnere skal i aksjon

- Vi håper at vi kan fylle Orklahallen med publikum søndag, sier leder i turnavdelingen Wigdis Evjen.

Søndag arrangerer OIF turn Midt-Norsk mesterskap i troppsgymnastikk. Det blir mange høye svev i Orklahallen.  Foto: Arkivfoto

Vi håper og tror vi får bruk for alle tribunene i hallen i løpet av søndagen.Wigdis Evjen, leder i turnavdelingen

Sport

Orkangers turnavdeling har tidligere arrangert kretsmesterskap i Orklahallen, men i år er også Nord-Trøndelag med og dermed blir det Midt-Norsk mesterskap i troppsgymnastikk. Her vil det være 300 turnere fra 11 år og oppover som skal konkurrere i tumbling og trampett.

- Dette arrangementet er større enn det vi har arrangert tidligere. Det kommer til å trekke til seg de beste turnerne fra Sør- og Nord-Trøndelag i alderen 11 år og opp til senior. Vi håper og tror vi får bruk for alle tribunene i hallen i løpet av søndagen. Det er ikke sikkert det blir like stort som på juleavslutningen, men vi håper noe rundt der, sier Wigdis Evjen som er leder i turnavdelingen.

Mange frivillige

Et såpass stort arrangement krever at både foreldre og folk i klubben stiller opp for å planlegge og legge til rette.

- Vi har hatt en komité som har planlagt litt. Det er en stor jobb å skaffe dommere, for det er det ikke så mange av her. Derfor må vi hente fra hele landet. I tillegg har vi foreldre som blir satt opp på forskjellige plasser i forbindelse med arrangementet. Til sammen har vi vel 40 i aksjon i løpet av søndagen, sier Evjen.

Lokale håp

Både Meldal og Orkanger stiller med flere lag under årets mesterskap. Evjen er usikker på om arrangørklubben Orkanger klarer å følge opp de fantastiske resultatene fra fjorårets kretsmesterskap.

- Vi har et veldig godt lag som var kvalifisert til junior-NM, men vi har hatt en del skader i det siste, så vi klarer kanskje ikke å følge opp fjorårets kretsmesterskap, der det ble hele ni medaljer. I tillegg er det nok litt tøffere konkurranse når også Nord-Trøndelag er med i år, sier Evjen som ser frem til en skikkelig maratondag i Orklahallen på søndag med turning fra morgen til kveld.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255