Rindalsrennet på «sotsøndag»

Langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo fra Byåsen IL satte en ekstra spiss på Rindalsrennet i fjor.  Foto: Arkiv

Sport

Søndag 17. desember går Rindalsrennet av stabelen. Det er 56. gangen det tradisjonsrike løpet går av stabelen. Rennet går i fristil, med klasser fra 8 år og opp til senior.

Merk at Rindalsrennet 2017 blir arrangert på ny skistadion, ca. 400 meter øst for gammel stadion. Rindal IL har et stort anleggsprosjekt på gang, som i tillegg til ny stadion også innebærer rulleskiløype og helt nye traseer. Utbyggingen er ikke helt ferdigstilt, men traseen går delvis i nytt løypenett. Adkomsten til ny stadion skjer via gammel stadion, så det er noe lenger unna parkering og premieutdeling enn tidligere.

Rindalsrennet er ett av Trøndelags aller mest populære skirenn og pleier å lokke mange hundre deltakere på startstreken. I fjor ble Rindalsrennet flyttet til Helgetunmarka på grunn av mye regn i forkant av rennet, men det satte ingen stopper på påmeldingen. I fjor var rennet første rennet i Sparebank1 Cup og hele 500 deltakere sto på startstreken.

Johannes Høsflot Klæbo var en som satte farge på Rindalsrennet i fjor. Han vraket verdenscuprenn for å gå det lokale skirennet og det skapte overskrifter i nasjonal presse. Til tross for gjennombruddet i verdenscupen ble Klæbo «bare» nummer to i Rindalsrennet, mye på grunn av hard trening i forkant.

Langtidsvarselet ser lovende ut for årets utgave av Rindalsrennet da det er meldt masse snø i uken fremover.