- Han etterlater seg et stort tomrom

Torsdag kveld blir det holdt minnestund for Mahmod Hosseini i OIFs klubbhus i Idrettsparken.

Mahmod Hosseini ble skutt og drept i Afghanistan like før jul. 

Her i klubbhuset til Orkanger IF skal det holdes minnestund for Mahmod Hosseini på torsdag. 

Sport

Orkanger IF har lenge jobbet med å integrere flyktninger inn i idretten. Mahmod Hosseini var et meget godt eksempel på at integreringsjobben idrettslaget har gjort over mange år fungerer. Da han kom til Orkdal i 2009 etter mange år på flukt, ble den fotballinteresserte afghaneren raskt plukket opp at integreringsutvalget i OIF og ble etter hvert engasjert på fotballbanen, som dommer og hadde verv i klubben.

Fredag 22. desember kom nyheten om at 26-åringen var blitt skutt og drept av Taliban i Afghanistan da han skulle hente kona si hjem til Orkdal.

Stort tomrom

John Nikki Konstad var med å sette i gang integreringsarbeidet i Orkanger idrettsforening og fikk tidlig kontakt med Mahmod. Han forteller om et idrettslag i sjokk og sorg.

- Det er mange som er sjokkert over det som har skjedd. Han etterlater seg et stort tomrom i idrettslaget og lokalsamfunnet. Han var en engasjert og veldig godt likt person, sier Konstad.

26-åringen som etter hvert fikk seg jobb som elektriker i Relacom sa sjeldent nei til å dømme kamper og til å stille opp på dugnader.

- Han spilte fotball i starten, så bestemte han seg for å bli dommer og fikk god oppfølging av Stig Rune Krokdal som også skal si noen ord i minnestunden. Om dommere meldte forfall, så stilte han alltid opp. I tillegg var han også med i integreringsutvalget og gjorde en viktig jobb der, sier Konstad.

- Alle er velkomne

Torsdag kveld klokken 18 blir det holdt minnestund i klubbhuset i Idrettsparken.

- Det er mange som har et forhold til Mahmod. Vi regner med det kommer en del fra både arbeidsplassen, vennekretsen, kommunen, Røde Kors, OIF og dommere som han har jobbet med. Alle som ønsker å vise sin respekt og hedre han, er hjertelig velkommen til klubbhuset torsdag, sier Konstad.