Lørdag åpnet EM i skiorientering med sprint og det i svært krevende forhold. Mildvær, løs snø og åpne bekkefar satte sitt preg på lørdagens konkurranse og det gikk hardt utover favoritten Lars Hol Moholdt fra Rindal. På sprinten ødelagt han en ski og måtte bryte løpet.

- Jeg er glad at et bare var skien som ble ødelagt, og at jeg ikke ble skadet selv, sier Moholdt.

Småskader ble det på to av de andre favorittene. Både sammenlagtleder i verdenscupen, Andrey Lamov og svenske Ulrik Nordberg fikk et hardt møte med åpne bekkefar i den bulgarske skrålia.

- De fikk seg noen «smeller», men jeg håper at det ikke er verre enn at de kan være med seinere i mesterskapet, kommenterer Moholdt.

Rotet seg bort

Rindalingen sto over sprintstafetten søndag og var klar for å revansjere seg på mandagens mellomdistanse, men der gikk det heller ikke etter planen. Etter tre konkurranser er Norge fremdeles medaljeløse, og den største norske forhåndsfavoritten – Lars Moholdt – ble i dag 12. mann.

- Jeg fikk det absolutt ikke til å stemme inn mot 2. post i dag. Jeg gleder meg til å få tilbake kartet, slik at jeg kan få se hva som egentlig skjedde der, sier han.

Langdistanse onsdag

Nå er det duket for hviledag på tirsdag før EM avsluttes med langdistanse onsdag og stafett på torsdag. Moholdt hadde foran mesterskapet satt seg mål om individuell medalje i løpet av mesterskapet.

- Konkurranser i høyden har alltid passet meg bra. Og målet er å kjempe om seier hver gang jeg stiller til start. Jeg går for medalje. Det er ingen grunn til å legge skjul på det, sa Moholdt like før EM startet.