Påmeldingen har startet

En av landets eldste og mest populære idrettsskoler har nå åpnet for påmelding.

Småtrolluka arrangeres for 34. gang i år.  Foto: Gine M.K.

Småtrolluka er mer enn bare fotballskole. Her får deltakerne prøve seg på mye annet. 

Sport

Rindal

Småtrolluka ble etablert av Eli Landsem i 1984 for å fremme jentefotballen, og er blitt en av landets eldste idrettsskoler. Den utviklet seg raskt til å bli en aktivitetsuke for både jenter og gutter. De siste åra har deltakerantallet ligget rundt 250.

Skiller seg ut

Småtrolluka skiller seg ut fra andre fotballskoler. Småtrolluka er en unik aktivitetsuke der deltakerne i tillegg til to fotballøkter per dag har tilbud om aktivitet midt på dagen og alle kvelder. I tillegg er Småtrolluka et kompakt arrangement med base for administrasjon, mat og overnatting ved Rindal skole. Her ligger også Rindalshuset med kino og idrettshall, samt Rindalshallen som er en innendørs kunstgressbane. 200 meter mot sør ligger Trollbanen som er i sentrum for den sportslige aktiviteten. 200 meter øst ligger idylliske Igltjønna, en yndet badeplass som er veldig populær for deltakerne på Småtrolluka. Fotballgolf og Triatlon blir arrangert ved Igltjønna.

Flere tilbud

Med årene har Småtrolluka utviklet seg til mer enn bare fotballskole. Selve fotballskolen som heter Tine fotballskole er for aldersgruppen 6–15 år som arrangeres i uke 28, fra 9. til 13. juli. Småtrolluka vil også i år bli arrangert på tradisjonell vis i Rindal. En aktiv uke med to fotballøkter på Trollbanen hver dag. Mesternes Mester midt på dagen. Kveldsaktiviteter som fotballgolf, triatlon, diskotek, kino. Turdag. Fotballturnering og finaler i Mesternes Mester på fredag.

I tillegg til dette er det «Småtrolluka pluss» for dem som vil satse det lille ekstra. Dette er for de eldste. Der vil spillerne få kyndig veiledning på feltet og i teori. Godt utdanna trenere med Eli Landsem i spissen holder tak i øktene. Småtrolluka Pluss har utviklet seg til å bli et arrangement med veldig høy kvalitet. Skreddersydd for unge spillere som har et bevisst forhold til fotballen.

Småtrolluka 63 grader nord

Småtrolluka 63 grader nord setter fokuset på å få deltagerne til å lære seg å være ute, hva og hvordan man pakker sekk, etablering av leir med lavvo og telt og aktiviteter innen friluftsliv. Dette blir arrangert 27. – 30. juni. Deltagerne vil være med på en liten ekspedisjon over fire dager der de beveger seg mot ulike mål. I år er det Småtrolluka 63 grader Nord, oppdrag Folddal. Deltagerne får oppleve, juvvandring, bading i Trollenes badeland, fisking, kanopadling, garnsetting, overnatting i lavvo/telt, kveldsaktiviteter og ikke minst lære om natur og friluftsliv mens vi vandrer mot målet.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255