Paal Magnus Tødaas var ikke en altfor slagen Orkanger-trener etter tapet mot topplaget Herd.

– Det er en litt ambivalent følelse. Herd er et veldig godt fotballag, og vi henger godt med, men så er vi litt uheldige med når de scorer, sier treneren til avisa Sør-Trøndelag etter kampen.

Herd ankom Orkanger idrettspark med buss. Foto: Erik Eikebrokk

Sjansebonanza

Lagene så ut til å gå til pause på stillingen 0-1, etter Solveig Engås' suser fra tjue meter, men på overtid i første omgang utnyttet bortelaget naivt forsvarsspill av hjemmelaget. Det samme gjentok seg tidlig i andre omgang. På stillingen 0-3 så løpet ut til å være kjørt for hjemmelaget, men Orkanger-jentene ga seg aldri, og tok over initiativet i kampen.

– I den perioden dominerer vi kampen, og vi spiller oss til mange sjanser. Det syns jeg er veldig positivt, sier Tødaas.

«Mange sjanser» er en mild uttalelse fra treneren, for hjemmelaget spilte seg til flust av sjanser, blant annet en trippelmulighet innenfor ti meter, midtveis i omgangen. En scoring der kunne gjort det siste kvarteret av kampen spennende. I stedet kontret bortelaget inn sitt fjerde mål med kampens tredje siste spark på ballen.

– Herd vinner helt fortjent. De er ett av fem lag som er mye bedre enn de andre lagene i avdelingen. Målet vårt er å berge plassen, og bli best av lagene som kommer etterpå.

Hjemmelaget spilte seg til mange store sjanser, spesielt i andre omgang, men bortelagets forsvar holdt stand. Foto: Erik Eikebrokk

Best i bygda

Begge lagene spilte i det man kan kalle en 4-2-1-3-formasjon. Spillmessig forsøkte lagene på mye av det samme, men totalt sett viste kampen at Herd har kommet lenger i akkurat dét arbeidet.

– Vi forsøker å trene som og spille som Trondheims-Ørn, som vi har et samarbeid med. Tanken er å forberede spillerne til det som i fremtiden kan bli en overgang til Ørn, og det er flere spillere her som har potensiale til å ta det steget, sier Tødaas.

Trener Paal Magnus Tødaas forventer at noen av disse spillerne spiller for Trondheims-Ørn en gang i fremtiden. Foto: Erik Eikebrokk

Tapet gjør at Orkanger ligger på 7. plass i 2. divisjon avdeling 6. Det er kanskje en fattig trøst, men laget er fortsatt regionens beste fotballag, én divisjon over Orklas fotballherrer.

Neste kamp for Orkanger-jentene spilles søndag 27. mai på bortebane mot nettopp Trondheims-Ørn 2.