Lokal dominans under Nibberittet i helga

Det ble lokal seier både i herre- og kvinneklassen under det knalltøffe Nibberittet i helga.

Borghild Løvset slo sin egen løyperekord under Nibberittet i helga.  Foto: Helge Ronnes

Frederik Wilmann var først til toppen i herreklassen under Nibberittet lørdag.  Foto: Geir Olsen

Sport

Lørdag 9. juni gikk Nibberittet av stabelen i Geiranger. Det er et tur- og trimritt på 21 kilometer som ble arrangert for 19. gang denne helga. Rittet går fra Geiranger sentrum og opp til Dalsnibba, 1500 m.o.h. Rittet er et samarbeid mellom Eidsdal IL og Geiranger IL.

Løypa starter ved Geirangerfjorden og går knallharde 21 kilometer med nesten bare oppoverbakke. Alle 21 km er på asfalt, bortsett frå ca 300 meter grus etter 5 kilometer. Dette er med andre ord ei skikkelig styrkeprøve.

Lokal dominans

I årets utgave var det lokal dominans både på herre- og kvinnesiden. Børsværingen Borghild Løvset har levert solide prestasjoner i dette rittet tidligere. I fjor gjorde hun comeback på sykkelsetet og kjørte inn til løyperekord på tiden 1,11,02. I år gjorde hun sakene sine enda bedre og knuste sin egen løyperekord med nesten to minutter da hun hun syklet inn til 1,09,04. Hun var over syv minutter foran nest beste kvinne.

Wilmann-seier

I herreklassen ble det langt jevnere enn i kvinneklassen. Frederik Wilmann har vist at han er i god form etter gode prestasjoner i lokale sykkelritt her heime og under Nibberittet lørdag viste han tydelig at formen er holdt godt ved like. Syklisten fra Viggja var først opp til toppen på tiden 1,01,25 og hadde 25 sekunders klaring ned til andremann.