Andeløp og fotballcup i helga

Det skortet ikke på viljen under fjorårets FFU-fotballturnering på Glimt Stadion.  Foto: Berit Johnsen

Sport

Lions Club Orkdal gjentar suksessen fra i fjor med å arrangere andeløp og fotballturnering for utviklingshemmede under Orkangerdagene den 16. juni.

Da Lions Club Orkdal skulle arrangere andeløp i fjor i Råbygda, fikk de ideen om også å arrangere en fotballturnering for psykisk utviklingshemmede i etterkant av andeløpet ettersom det lå en helt nye idrettsbane ved elva.

Fotballturneringa ble arrangert i samarbeid med U & IL Glimt, Orkanger Diamonds og Norges Fotballforbund, avd. FFU (Fotball For Utviklingshemmede) Trøndelag.

Cupen ble så vellykket at Trøndelag fotballkrets har bestemt at turneringa skal være fast hvert år.

I år som i fjor vil andeløpet bli arrangert først hvor det blir sluppet ut rundt 1500 badeender nedover Skjenaldelva. Her kan tilskuere løpe langs elvebredden for å følge med om nettopp si and var den sprekeste.

Etter at andeløpet er unnagjort vil det bli FFU-cup på Glimt stadion som ligger like ved elven. Der skal det spilles totalt 28 kamper.

I tillegg til dette vil overskuddet som kom inn i fjorårets andeløp bli brukt til å sende en heldig person til helsesportuka i Tana i sommer.