Lørdag spiller Orkla vårsesongens siste kamp før laget tar sommerferie. Orkla imponerte i cupen og tok seg til andre runde hvor det sa stopp mot Eliteserielaget Ranheim, men i serien har det gått tråere. Etter tre strake tap så det ut til å snu da laget tok to strake seire, men på de fem siste kampene har det bare blitt tre poeng på fem kamper. Det gjør at Orkla, som hadde ambisjoner om å kjempe i toppen, befinner seg på nest sisteplass i avdelingen med bare ni poeng.

Bunnoppgjør

Det er bare et lag som har gjort det svakere enn Orkla denne sesongen og det er lørdagens motstander Ottestad. Laget fra Østlandet står med syv poeng på sine ti første kamper. Med seier i helgas kamp kan Orkla ta steget opp fra nedrykksstreken om andre resultat går veien og oppover tabellen er det meget jevnt og svært få poeng som skiller lagene. Ved tap, vil Orkla ta ferie på jumboplass.

- Vi har satt oss selv i en slik situasjon der presset for å vinne blir større for hver kamp vi taper. Vi må ned til Ottestad å angripe den kampen. Vi må opp og frem og score mål. Etter den kampen får guttene en god ferie. Det er mange slitne bein etter en tøff vårsesong, sa Orkla-trener Stig Kammen tidligere denne uken.

Flere skader

De siste kampene har Orkla slitt med skader og har blant annet måtte klare seg uten kaptein Steinar Gjersvoll, Emil Lynum, Ole Løkken og Erik Johnsen. Sistnevnte er mest sannsynlig klar til helgas kamp, men det er usikkert om Lynum og Gjersvoll blir klare. Kammen mener Orkla burde vært høyere på tabellen ut ifra egne forventninger.

- Vinner du to kamper på rad så er du plutselig midt på tabellen igjen, men ut fra egne forventninger burde vi vært høyere på tabellen. Det har vært skuffende så langt, sier Kammen.