Med seier i lørdagens bortekamp mot Ottestad kunne Orkla FK ta steget ut av nedrykkssumpa i Norsk Tipping-ligaen, avdeling 5. Laget fikk en perfekt start på Ottestad stadion.

– Vi gikk ut høyt som vanlig, og kom godt igang. Ottestad spilte på seg mange brudd, noe som ga oss mange gode overganger. Vi er både udyktige og uheldige som ikke scorer, sier trener Stig Kammen.

Ledelse

Etter tre tap på sine tre siste kamper hadde Orkla forvillet seg ned i bunnstriden. Men med seier over bunnlaget Ottestad, kunne Kammen og kompani snud en dårlige trenden, og få en god inngang til sommerferien.

Tidlig sjansesløseri til tross, ti minutter før pause fikk laget uttelling.

– Vi tar ledelsen etter godt angrepsspill på venstre. Magnus Høiseth drar av en mann, og setter ballen i hjørnet. Vi produserte flere sjanser og spiller bra omgangen ut, mens Ottestad hadde noen skumle dødballer. At de var sterke på dødballer, visste vi på forhånd, sier Orkla-treneren.

Pause

Treneren så ingen grunn til å gjøre forandringer i pausen, i visshet om at laget var halvveis til å snu den negative tapsrekken på tre kamper. Ledelsen holdt seg til det gjenstod ett kvarter.

– Vi var flere ganger alene med keeper, uten at vi greide å score. Så gir vi bort et unødvendig frispark som de scorer på.

Begge lag gjorde flere bytter, og kampen ble oppstykket og urytmisk. Dommeren kikket på klokka og så at kampen var på vei inn i overtiden. Ute på matta gikk hjemmelaget i angrep for siste gang.

– Det er en takling der vi gir dommeren mulgheten til å blåse straffespark. Og den muligheten tar han. Orkla scoret på straffesparket, så får det være enden på den visa, sier Kammen.

Dermed avanserte Ottestad forbi Orkla på tabellen. Fire tap på rappen har gjort at Kammens lag ligger sist på tabellen når sommerferien står for døren.

– Kampen var et kjempesteg i riktig retning. Vi var skikkelig gode, og det er utrolig at vi taper fotballkampen. Det er en sånn kamp der man må gni seg i øynene. At vi ikke scorer flere mål er en kombinasjon av dårlige avslutninger, og marginer der ballen går stang ut i stedet for stang inn. Men det henger jo sammen det der; dyktighet og flaks.

Hokus pokus

Nå er spillerne innvilget ferie frem til 16. juli. Med seg hjem har de fått seks alternative egentreningsopplegg for å holde formen.

– Det er ikke noe hokus pokus, vi må fortsette med det vi har begynt med. Jeg har tro på det vi driver med; vi skal fortsatt spille 4-3-3, og tørre å stå høyt og spille fotball i lengderetning. Nå skal spillerne lade batteriene og trene godt på egen hånd. Så satser vi på å snu det mot Tynset etter ferien.

Orkla-treneren vil ikke skylde for mye på det, men det er en kjent sak at skadesituasjonen i klubben er utfordrende.

– Skadestiuasjonen er prekær. Vi mangler tre, fire spillere som regnes som bærere i laget. Mot Ottestad manglet vi Emil Lynum, Steinar Gjersvoll, Andreas Søfteland og Erlend Løkken.

– Kan det være aktuelt å hente inn nye spillere?

– Vi driver og kikker litt, men det er ikke så mange navn som er aktuelle. Vi er opptatt av lokal tilhørighet, så vi leter først og fremst i dalføret. Vi har noen navn på blokka.