Over fire dager denne helga arrangerte Lillehammer IF, Moelven IL og FIK Orion Veidekkelekene 2018, på Stampesletta stadion. Totalt ni børsværinger deltok i friidrettsstevnet. Blant dem var Kjetil Brenno Gagnås, som sikret seg flere medaljer i seniorklassen, i tillegg til å sette ny personlig rekord på 800 meter.

– På torsdag løp jeg 1 500 meter på tiden 4.03.74, noe som var personlig rekord med 3 sekunder, sier friidrettstalentet, til avisa Sør-Trøndelag.

Alle gode ting var tre for Kjetil Brenno Gagnås (til høyre), med sølv, gull og ny personlig rekord. Foto: Ingrid Gagnås

Sølv og gull

Før løpet hadde børsværingen, som til daglig går på skole i Trondheim, satt seg som mål å løpe distansen på under fire minutter. Det greide han ikke.

– Jeg er likevel fornøyd med løpet, der jeg ble nummer to.

På søndag klatret løpsmaskinen ett hakk høyere på seierspallen, da han vant 800 meter med tiden 1.53.81.

– Jeg satte ny personlig rekord med over et halvt sekund. Dette er jeg veldig fornøyd med.

18-åringen, født i år 2000, kommer opprinnelig fra det som er et stadig voksende friidrettsmiljø i Skaun kommune.

– Friidrettsmiljøet i Børsa har blitt veldig bra, og det kommer nye folk hele tiden. Det var meget bra innsats av Børsa IL i helgen med mye bra resultater.

Martin Haugen Skårild sikret seg medaljer av alle valører under friidrettsstevnet. Foto: Ingrid Gagnås

Medaljedryss over Børsa IL

Børsa IL deltok med ni utøvere og tok til sammen elleve medaljer under stevnet.

Kalmar Ven Hansen tok gull på 600 meter i klassen G-13, der han løp på tiden 1.39.13, samt gull på 60 meter hekk i samme klasse, med tiden 9,96.

Martin Haugen Skårild, også han fra Børsa IL, vant 800 meter i klassen G-14, med tiden 2.17.55.