På siste dag av Orkangerdagene ble det arrangert uhøytidelig triatlon-konkurranse i Gammelosen, i regi Orkanger IF.

– Dette har alltid vært et publikumsarrangement. Folk kosa seg, og det var godt med salg i kiosken. Det var mye folk tross det dårlige været, sier arrangementsansvarlig Arnt Otto Lie, til avisa Sør-Trøndelag.

Det rapporteres om flere hundre tilskuere i duskregnet.

Ungdomsstafett

På forhånd hadde Lie og kompani forsøkt å blåse liv i en såkalt ungdomsstafett, men den viste seg vanskelig å få til.

– Det virket på meg som terskelen til å delta er for høy, med tanke på det prestasjonssamfunnet vi lever i dag. Dét og været, i tillegg til at konkurransen må konkurrere med ting som Fortnite, gaming og fotball, bidrar kanskje til at deltagelsen ble såpass lav denne gangen.

– Det var flere ungdomslag i emninga, som snakket om å delta, men det ble til slutt bare ett ungdomslag som deltok. Det var flere som trakk seg i siste liten.

Vinnerne av stafetten i dameklassen, Glimt Una Marie Bjørnsvik Johannesen, svømming; Ane Sigrid Tungen, sykling; Helga Tungen, løping. Foto: Marit Mjøen

Alle kan delta

Skuffelsen over lav deltagelse til tross, den 18. utgaven av Bråttåbjønnj blir ikke den siste, ifølge Lie.

– Vi har trua på at dette skal vi fortsette med. Vi skal jobbe mer intenst med å få overbevise folk om at terskelen er lav for å delta. At jeg og du kan være tøff nok til å delta uten å være blodtrimma. Vi gir ikke opp.

Lie forteller ett eksempel på hvor lav terskelen til å delta, kan være.

– Kvart på fire ble det dannet et nytt stafettlag. Stig Rune Oddli utfordret to andre til å stille opp, hvis han syklet. Én av de han utfordret var meg, til å svømme, og da måtte jeg si ja. Så utfordret han Johan Olav Wiggen til å løpe. Han var sporty og stilte opp. Et kvarter etterpå var vi klare på startstreken.

Team Impuls: Stig Rune Oddli, sykkel; Arnt Otto Lie, svømming; Johan Olav Wiggen, løping. Foto: Marit Mjøen

Team Impuls og Glimt vant

Det ble konkurrert individuelt og i stafett. I den individuelle delen måtte utøverne fullføre samtlige distanser på egen hånd, mens i stafetten ble 100 meter svømming, 4,4 km sykling og 2,2 km løping fordelt på tre utøvere.

Pauline Forren, fra Ytre Snillfjord IL, vant kvinneklassen, mens Andreas Kvam fra Meldal, vant herreklassen.

Kvinnestafetten ble vunnet av Glimt, bestående av Una Marie Bjørnsvik Johannesen, Ane Sigrid Tungen og Helga Tungen. Herreklassen ble vunnet av Team Impuls.

Bråttåbjønnj-veteran Tormod Løkken deltok for 17. gang - av 18 mulige.

Bråttåbjønnj-veteran Tormod Løkken i fint driv i sin deltakelse nr. 17. Foto: Marit Mjøen

Prøver igjen

Arrangementssjefen lover å gi Løkken muligheten til å stille opp igjen også til neste år.

– Vi gir ikke opp, og vi skal prøve på nytt igjen da.

– Lover du det?

– Ja!