Snillfjording kjempet i toppen av et av verdens største skirenn

Ny topplassering for Tore Bjørseth Berdal.

  Foto: Skjermdump fra NRK

Sport

Tore Bjørseth Berdal endte på 6. plass i skimaratonet Marcialonga, på søndag. Snillfjordingen, som går for Team Koteng, hang godt med lenge, men fikk det tungt i den siste bakken, da vinneren satte opp en fart som ingen andre greide å holde.

– 6. plass er vel ok, men jeg hadde håpet på mer idag. Likevel, jeg gav alt og har ingenting å skylde på. Gikk rett og slett ikke fortere på ski. Hadde ikke sjans på flatene på slutten når Eliassen satte opp tempoet enda et hakk, sier Berdal til avisa Sør-Trøndelag

Berdal endte til slutt på 6. plass, halvannet minutt bak vinneren.  Foto: Skjermdump fra NRK

Rennet begynner i Moena, hvor løperne først går videre opp i Fassadalen og snur ved Cianacei og passerer Moena på sin vei mot målgang i Cavalese i Val di Fiemme.

LES OGSÅ: Vil gjenskape fjorårets suksessesong

3 797 herreløpere deltok i det 70 kilometer lange turrennet som arrangeres den siste søndagen i januar hvert år. Årets utgave var det 46. i rekken.

Rennet ble dominert av nordmennene, og det var til slutt trønderen Petter Eliassen som stakk av gårde med seieren, et halvt minutt foran Andreas Nygaard. Svenske Oskar Kardin tok 3. plassen. Avstanden ned til Berdal var i underkant av halvannet minutt.

Det har vært et uttalt mål for Berdal at han én dag skal vinne skiklassikeren. I 2018 endte han på 2. plass.

– Marcialonga er et rått skirenn som jeg har lyst til å vinne før jeg er ferdig som skiløper, sier Berdal.

Kvinneklassen, der 546 løpere stod på startstreken, ble vunnet av Britta Johansson Norgren. Beste norske kvinne ble Astrid Øyre Slind på 3. plass.