Klar for håndballfest

Kari Aalvik Grimsbø har allerede to Champions League-titler på CV-en. I helga kan hun få sin tredje.

Kari Aalvik Grimsbø og resten av Györ jublet for seieren mot Vardar i fjorårets Champions League. 

Sport

Sammen med sin ungarske klubb Györ, kanskje verdens beste klubblag, er hun klar for det som er kvinnehåndballens virkelige festhelg: Final4 i Champions League. Lørdag er det semifinaler, der Györ møter norske Vipers, med blant andre Karis keeperkollega fra landslaget gjennom mange år, Katrine Lunde, på laget.

Györ, som altså har vunnet Champions League de to siste årene, har tre av verdens aller beste målvakter i troppen. Kari Aalvik Grimsbø deler på jobben mellom stengene med Frankrikes landslagkeeper Amadine Leynaud og ungarske Eva Kiss.

Tre finaler - to seiere

Med seier i lørdagens semifinale er Györ - og Kari - klar for nok en finale i Champions League. Den spilles søndag. De siste to lagene i Final4 er franske Metz Handball og Rostov-Don fra Russland.

For børsajenta blir det i tilfelle fjerde finale på rad. Finalehelga spilles i Budapest. Arenaen, Papp László Sportsarena, har plass til 12 000 tilskuere, og vil nok være dominert av et entusiastisk hjemmepublikum med høylydt støtte til Györ.