Bytter ut rosemalte kistestoler med pengepremier

Trond Ørjan Eide (i front) fra Orkdal vant Trollheimsløpet for tredje gang på rad i fjor og sikret seg rosemalt kiststol til odel og eie. 

Sport

Trollheimsløpet i Rindal er et av de eldste mosjonsløpene i distriktet og arrangeres i år for 43. gang, på mandag 10. juni.

I 1996 ble løypa lagt til lysløypetraseen rundt Igltjønna. For seniorløperne og de eldste juniorene blir løypa derved 6 kilometer etter to runder rundt «Tjønna» med start, passering og mål på Trollbanen. For klassene 15–18 år blir det en runde, mens de yngste (11-14 år) løper en enda kortere variant på 1 kilometer.

I trimklassen, som er uten tidtaking, kan man velge mellom tre løyper, 1, 3 og 8 kilometer. Det har i flere år vært mange konkurranseløpere i Trollheimsløpet, men arrangøren kunne ha tenkt seg flere «spasertrimmere» i løypene.

Trollheimsløpet har hatt rosemalte kiststoler som premier i mange år. Nå skal de byttes ut med pengepremier. 

Tidligere var det bestandig forskjellige treprodukter som var premier i Trollheimsløpet. Men produsenter og rosemalere blir det færre av, så når den rosemalte kiststolen, som er vandrepremie i dameklassen, går ut, blir det den siste av slike premier. Med seier vil Berit Mogstad ta denne til odel og eie. I herreklassen tok orkdalingen Trond Ørjan Eide den til odel og eie i fjor.

Derfor innføres det pengepremier for de tre beste uansett klasse, henholdsvis 1000, 600, og 400 kroner. I tillegg settes det opp 1000 kroner for den som slår dagens løyperekorder.