Klart for populært skogsløp

Blir det løyperekord i år?

Løpsleder er i år som i fjor, Jarle Tuflått. 

Sport

Søndag er det duket for den 38. utgaven av skogsløpet Knyken rundt. I fjor deltok nærere 30 løpere fra alderen 12 til 60 år i konkurranseklassen i det tradisjonsrike mosjonsløpet, og en løpssterk børsværing knallet like godt til med løyperekord. Johan Tøndel Hammer løp de ti kilometrene på tida 1.41,39. Den forrige rekorden hadde Henrik Husdal på 1.43,48.

Og det var et imponerende løp Hammer vartet opp med. Dagen før deltok han nemlig i Knyken-lekene, hvor han gikk 12 kilometer på rulleski. Allikevel hadde unggutten fra Børsa krefter nok til å smadre løyperekorden med over to minutter.

Om det blir rekord i år, gjenstår å se.

Men det er ikke bare topptrimma hurtigtog som stiller til start i Knyken rundt. Arrangøren Orkdal idrettslag kan også skilte med en trimklasse, som i fjor telte nesten 80 deltakere. Deltakerne her kan velge mellom ei løype på 2,5 kilometer og ei på 10 kilometer.