Helge Sumstad er død

Fotballdommer og tidligere politimann Helge Sumstad har gått bort, etter kort tids sykeleie.
Sport

– Det er med tungt hjerte vi må meddele at vår pappa og ektemann Helge gikk bort natt til torsdag 15. august etter en kort, men intens kreftsykdom. Han hadde den nærmeste familien rundt seg hele den siste tiden.

Det er familien som skriver dette på facebook.

– Helge var familiens bauta men også en person som har betydd så mye for mange andre gjennom sitt liv og virke - og vi er overveldet over alle støtteerklæringer og hilsener den siste tiden.

Sumstad, som fylte 62 år den 12. august, har fått behandling ved St. Olavs hospital, men behandlingen har ikke hatt noen effekt, ifølge familien.

LES OGSÅ: Politi og dommer

Sumstad dømte sin siste fotballkamp på Ånesøyan 15. juni 2019.  Foto: John Marvin Myrhaug

Dommer og politi

«I dag fikk vi den triste beskjeden om at Helge Sumstad hadde gått bort etter kort tids sykeleie. Rennebu som bygd og idrettslag har mistet en fantastisk flott kar,» skriver idrettslaget torsdag kveld, skriver Rennebu IL på sine Facebook-sider.

Sumstad ble født og oppvokst ytterst på kysten i Roan på Fosen, før han flyttet til Rennebu i 1983. I tillegg til å jobbe som politi siden 1980, har Sumstad vært fotballdommer siden 1970-tallet, og rakk å besøke de fleste trønderske fotballbaner.

«Hedersmannen har gjennom sitt virke som fotballdommer representert Rennebu IL på en fantastisk måte. I trøndersk breddefotball er han betegnet som legende og var meget populær for både spillere og dommerkolleger.»

Sumstad representerte Strindheim IL.

Helge Sumstad besøkte alle baner i det som var gamle Sør-Trøndelag fylke.  Foto: Per Roar Bekken, avisa Opp

Dømte til det siste

I følge fotball.no dømte Sumstad sin siste kamp 15. juni 2019, en damekamp mellom KIL/Hemne og Trondheims/Ørn. Da ST intervjuet Sumstad i 2017, svarte han følgende på spørsmålet om «beste klubb/arena»:

– KIL/Hemne - «fantastisk mottakelse i en klubb som har lyktes med alt, det er alle dommeres drøm å komme til Ånesøyan».