Møtte i eliteserielag i samfunnshuset

Fjellmann Volley spilte sist uke 8.-delsfinale i cupen mot eliteserielaget NTNUI Elite.

Eliteserielaget NTNUI Elite gjestet forrige uke Svorkmo samfunnshus for å møte Fjellmann i 8-delsfinalen i cupen. 

Sport

Fjellmann hadde i utgangspunktet bestemt seg for å ikke spille kampen mot NTNUI fordi det vanskelig lot seg gjøre på oppsatt dato, men NTNUI ville gjerne møte 2. divisjonslaget fra Hoston og dermed ble kampen flyttet til treningstiden til Fjellmann i Svorkmo samfunnshus. Det er ikke hver dag et eliteserielag tar turen til samfunnshuset for å spille tellende cupkamp.

Tøff motstand

NTNUI er Norges nest beste servelag, og spiller vanligvis et meget aktivt forsvar og har mange farlige avsluttere som er vanskelige å blokke ned. Sammenlignet med lag i lavere divisjoner gjør naturligvis eliteserielaget få feil.

Deres nye trener Herman Palm Hunnestad er plukka fra øverste hylle, og har meget bred erfaring fra volleyball på toppnivå.

Hang godt med

Andredivisjonslaget Fjellmann hang svært godt med i første sett, og fulgte NTNUI tett til cirka 20–20. Bruken av libero, Siri Nervik, fungerte godt mot et lag som finner motstanderens ledige rom, og som spiller mye hurtigere.

Ikke overraskende var det NTNUI som gikk seirende ut av cupkampen. 

 

De fleste Fjellmann-spillerne leverte opp mot sitt aller beste. Men NTNUI fant noen ledige rom på motstanderens banehalvdel, de lot seg ikke blokke ned, og de gjorde feil bare når de var hardt pressa.

Måtte tilpasse seg

NTNUI gira antakelig opp i andre sett, og kontrollerte greit. Lagets trener uttalte at de måtte bruke første sett til å finne ut hvordan de skulle spille lavere enn vanlig, fordi taket i Svorkmo samfunnshus ikke er så høyt, og de var redde for å få for mange baller i taket, med sitt vanlige spill.

Tredjesettet viste klasseforskjellen, og innsatsen til hjemmelaget avtok utover i settet. Kantspiller og kaptein Magnhild Hoston var nok en gang Fjellmanns beste.

Kristin Arnesen som spiller på Fjellmanns lag, fikk møte søsteren Marte Guro Arnesen spiller på NTNUIs lag. Marte spilte på Fjellmann så seint som sist sesong.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255