Spilte 200 kamper på en dag

Badmintonturneringen i Orklahallen gikk overraskende bra å gjennomføre.

Det ble hektisk å gjennomføre Yonex Orkland Open på en dag. 200 kamper ble spilt i løpet av søndagens turnering. 

Sport

Før helga var leder i Orkanger badmintonklubb, Erik Winger, litt bekymret for hvordan det skulle gå og gjennomføre en såpass stor badmintonturnering på bare en dag. Langt flere enn ventet hadde meldt seg på og cupen måtte gjennomføres i løpet av søndagen.

Les også: Et helt spesielt konsept skal inn i tomt Amfi-lokale

Les også: Ny butikk åpner på OTI-senteret

– Den kolliderte jo med to andre turneringer, så vi trodde kanskje ikke interessen ble så stor, men 115 deltakere er ganske mye. Det blir nok en hektisk søndag og håper at vi rekker jobb på mandag, fleipet Winger før turneringen startet.

Fikk hjelp

Gjennomføringen av turneringen gikk overraskende bra. Det ble spilt over 200 kamper fra søndag morgen til søndag kveld. Winger sier at de fikk hjelp til å få turneringen vel i land.

– Jeg kom meg på jobb i dag. Det gikk faktisk veldig bra. Vi fikk innleid hjelp fra Trondheim badmintonklubb og det var nok avgjørende å få dette til å gå opp. Vi klarte faktisk å bli ferdig til klokken 18.00 søndag. Da hadde vi gjennomført 200 kamper. Det hjelper på å kunne spille 14 kamper samtidig inne i Orklahallen, sier Winger.

Gode tilbakemeldinger

Yonex Orkland Open, som den nye turneringer heter, var den tredje turneringen i regi Orkanger badmintonklubb i år. Winger forteller om gode tilbakemeldinger fra familier som deltok på cupen.

– Denne gangen var det faktisk en del familier med barn som stilte opp. De var nok litt skeptiske i første omgang, for det så jo litt voldsomt ut, men vi fikk veldig gode tilbakemeldinger og det virker som vi nå også klarer å nå familiene og at de blir med videre på slike turneringer, sier Winger.

Litt justeringer tror han nok det blir til neste år når det kommer til turneringsavviklinger.

– Dette var den tredje turneringen vi har arrangert i år. Vi vil nok kanskje velge å kjøre det en annen helg neste år for å unngå at det kolliderer med kretsmesterskap og slike ting fremover, sier Winger.

Mange lokale spillere

Arrangørklubben stilte med et 20-talls spillere fra egne rekker. I herresingle klasse A tok Odin Mauset Skaugen en sterk 3. plass. I herredouble tok Kristoffer Kielland Rædergård andreplass sammen med verdalingen Trond Mære.

I B-klassen for seniorer tok Magnus Westerlund en 3. plass. Han fikk også en andreplass i herredouble i C-klassen sammen med John Olav Rædergård.

Flere lokale spillere gjorde sakene sine bra. Her er John Olav Rædergård og Magnus Westerlund i aksjon. Duoen kom på andreplass i double. 

 

Helene Winger og Mona Øyen Bedsted tok 3. plass i double i C-klassen.

I de aldersbestemte klassene tok Petter Kielland-Olsen en 2. plass i A-klassen for U13. Han vant også Mixed Double i samme klasse. Malin Sandnes og Uma Angelica Nilsen vant damedouble i samme klasse.

I B-klassen for U15 gikk Eirik Hultgreen til topps både i single og double sammen Filip August Rotabakk.