Konkurrerte mot de beste i Norden

Gikk inn til sølv og bronse

Frida Haugskott imponerte stort under nordisk landskamp i Falun.

Frida Haugskott imponerte under Nordisk mesterskap og gikk inn til tredjeplass på sprinten og sølv på stafetten.  Foto: Rindal IL

Sport

Frida Haugskott Buvik IL har hatt en drømmestart på årets sesong med en rekke topplasseringer. Under Nordisk mesterskap i langrenn i helga, viste buvikjenta seg som en av landets og kanskje nordens, aller beste juniorer.

Flere nasjoner

Løpere fra både Sverige, Norge, Finland, USA og Estland konkurrerte lørdag i sprint, før det hele ble avsluttet med stafett på søndagen.

Frida Haugskott gikk en solid prolog og gikk inn til en syvende plass, drøye syv sekunder bak svenske Tove Ericsson. Hun tok seg dermed greit videre til kvartfinalene.

18-åringen tok seg både videre fra kvartfinalen og semifinalen. I finalen ble hun til slutt nummer tre. Norske Ingerid Vadder vant foran Tove Ericsson som i utgangspunktet stilte utenfor landskampen. Dermed ble Haugskott i realiteten nummer to på sprinten.

Sikret sølvet

Søndag var det duket for stafett og buvikjenta var tatt ut på det norske andrelaget. Der ble hun satt til å ta ankeretappen.

Norges andrelag vekslet som nummer tre før Frida skulle gå sisteetappen, men hun gjorde kort prosess på det svenske førstelaget som hun gikk ut likt med. Dermed gikk Norge 2 i mål til sølv, 29,5 sekunder bak det norske førstelaget. Haugskott hadde også den beste tiden på den siste etappen.