- Stoler kun på Liverpool-supportere

Slik kjenner vi Magne Kirkholt i dag. Han er inne i sin tredje sesong som trener for Orklas juniorlag.  

Da vi ble konfirmert, var det masse andre ting enn fotball som «tok» oss.

Magne Kirkholt

Magne Kirkholt trente A-laget til Meldal FK i flere sesonger. Her depper han under et tap mot Tiller.  

Sport

Navn: Magne Kirkholt

Alder: 45

Bosted: Storås

Yrke: Prosjektingeniør, Nettselskapet

Klubber: IL Dalguten, Løkken IF, Meldal FK

Drømmelaget (4-3-3): Anders Einar Skjølsvold - Olav Stavne, Anders Moldjord, Olav Tokle, Terje Lilleås - Eivind Kjerstad, Gøran Storstein, Stian Bergsrønning - Kai Selbæk, John Olav Rædergård, Gudmund Engen.

Reserver: Eirik Solem (keeper), Gjermund Sørløkk, Ingmund Bjørkan, Magne Kirkholt, Ingar Stene, Kristian Tokle.


Det er harde krav for å bli tatt ut på Magne Kirkholts drømmelag. Noen tidligere lagkamerater ble vraket fordi han ikke stoler på dem.

- Jeg spilte seniorfotball i 20 år, så det er mange gode å ta av. Men en del av dem er jeg usikre på; er de «hard core» Liverpool-supportere nok? Eller vingler de mot Manchester United? Noen er rett og slett for utrygge, fastslår han og ler litt.

Kirkholts meritter gjennom en lang spillerkarriere måles ikke først og fremst i pokaler og utmerkelser, men desto mer i samhold, kameratskap og miljø.

- De aller fineste åra var kanskje fra midten av 90-tallet og mot år 2000. Da var vi en ordentlig fin gjeng på Dalguten. Vi var stort sett i samme alder, og vi var kanskje bedre utenfor banen enn på, forteller han og minnes mange fine «banketter» etter kamper i helgene.

Ble trener

Spillerskjorta ble raskt erstattet av trenerjakken hos storåsbyggen. I dag er han B-trener og er inne i sin tredje sesong som juniortrener i Orkla FK. Før den tid har han trent sine tre barn (to jenter og én gutt) i aldersbestemte klasser, samt trent A-laget til Meldal FK i noen sesonger.

Se disse drømmelagene:
Nikki Konstad
Kjetil Steen
Gøran Aakerholm
Kjell Singsdal
Anita Sluphaug Kjerstad

- Foreløpig er høydepunktet i trenerkarrieren i 2012,da vi rykket opp i 3.divisjon med Meldal, samt at vi ble kretsmestere i 4.divisjon. Vi slo Byåsen i kretsfinalen på hjemmebane samme dag som klubben feiret 10-årsjubileum. Erik Skjevdal ble matchvinner. Det var et kjempeartig år, fastslår Kirkholt.

- Det ble sikkert en bra fest da kretsmestertittelen var sikret og dere gikk rett på jubileumsfest?

- Det skal jeg love deg, humrer han.

Kontraster

- Hvorfor kom du ikke lenger som spiller selv?

- Jeg hadde nok uansett ikke det som skulle til for å bli en toppspiller. Kanskje kunne jeg drevet det ett hakk videre fra 3.divisjon, liksom. Men jeg visste ikke i ung alder hva som skulle til. Jeg var trolig heller ikke villig til å legge ned arbeidet som må til. Og da vi ble konfirmert, var det masse andre ting enn fotball som «tok» oss, forklarer mannen, som hovedsakelig spilte spiss på banen.

Kirkholt brukte et knapt døgn på å sette opp drømmelaget sitt. Mellom stengene står den uortodokse keepertypen Anders Einar Skjølsvold, Olav Stavne og Terje Lilleås bekler backene, mens Anders Moldjord og Olav Tokle er midtstoppere.

- Anders er lagets Vinny Jones. Han var ryddegutten som pælmet ned spissene i starten av kampene for å gjøre dem redde. Olav var helt motsatt, spillende stopper med en god venstrefot, sier Kirkholt.

Målgarantister

Midtbanen består av to terriere i Stian Bergsrønning og Eivind Kjerstad. Gøran Storstein er ankeret.

- Gøran var en god ballfordeler, men hadde begrenset aksjonsradius. Dette kompenserer imidlertid Stian og Eivind for.

På topp er det en skjeiv variant med kaptein og veteran Kai Selbæk på kant, mens både John Olav Rædergård og Gudmund Engen opererer som spisser.

- Begge de to siste er målgarantister, sier Kirkholt, som selv setter seg på reservebenken.

- Jeg kommer inn et kvarter ut i andre omgang for Rædergård. Da er han ferdig, ler Kirkholt.

Røen beste trener

- Hvem er den beste spilleren du har spilt sammen med?

- Det er nok John Olav Rædergård. Han hadde et stort potensial, som han bare delvis utnyttet. Han var ordentlig god, men litt lat. Det største talentet på min alder, og som kan beskrives som den beste motspilleren, er imidlertid Arnt Johny Tanem, sier han.

- Hvem er den beste treneren du har hatt?

- Arnstein Røen. Han var min trener da Meldal FK ble startet opp. Han var veldig god på relasjonelle ferdigheter; det å sette sammen et lag, sier 45-åringen.

- Hvilke trenerambisjoner har du?

- Jeg har ikke mål om noen spesielle klubber eller nivå. Jeg vil være en del av et utviklingsorientert miljø, der man kan utvikle spillere og seg selv. Jeg vil bare bli enda bedre som trener, sier han og poengterer at han trives veldig godt i Orkla FK.