Holdt skade hemmelig - ble matchvinner: – Jeg tenkte «endelig»

Pål André Helland kom stormende inn fra innbytterbenken, satte fart på Rosenborg, og vant 3-0 for andre kamp på rad.

Pål André Helland scoret ett, og slo to målgivende pasninger mot Strømsgodset.  Foto: Erik Eikebrokk

Det har har gått fem år siden sist gang jeg scora med hodet

Pål André Helland
Sport

Etter at Eirik Horneland fikk sparken som Rosenborg-trener, har laget vunnet tre kamper og spilt én uavgjort. Mot Strømsgodset lørdag kveld, slet laget med å få hull på byllen. På stillingen 0-0, en halvtime før slutt, steg fyrtårnet fra Kyrksæterøra til værs og stanget ballen i mål.

– I dag gikk det tålelig bra. Jeg bidro i hvert fall med mitt i dag, sier en smilende Helland etter seieren.

- Hva tenkte du da innlegget fra Gjermund Åsen kom?

– Jeg tenkte «endelig». Det har gått fem år siden sist gang jeg scora med hodet. Endelig kom det et godt innlegg slik at jeg fikk vise hodestyrken min.

LES OGSÅ: – Det skal ikke mer til enn at én person er skråsikker i en sak, for å spre en løgn

Spilte med korsett

Ifølge Adresseavisen har Helland i lengre tid spilt med en brist i ribbenet, og at dette var årsaken til at Helland startet kampen på benken. Skaden, som oppstod mot Vålerenga 1. juli, har ført til dårlig nattesøvn, og spill i senere kamper med både bedøvelse og korsett, skriver avisa.

– Jeg var ikke så fryktelig skuffa over å bli satt på benken. Jeg trenger ikke å gå inn på årsaker, men jeg føler meg ikke vraket, sier Helland til ST.

30-åringen brukte bare åtte minutter på å føre laget i ledelsen, men heimværingen var ikke ferdig med det. Før dommeren blåste i fløyta for siste gang, hadde Helland vært nest sist på ballen ved to anledninger, og var med det sentral i samtlige tre scoringer.

– Vi er et stykke unna der vi skal være, men vi tar små steg. Det begynner å ligne på noe. Dette var andre kampen på rad med tre scoringer og null baklengs. Fortsetter vi med det hver kamp, så vil det fungere lenge.

Etter at samtlige lag har spilt sju seriekamper, er Rosenborg det laget som har sluppet inn færrest mål i Eliteserien (6).

- Må bare bli seier

I påvente av at ny trener kommer på plass, er det Trond Henriksen og Mikael Dorsin som leder laget. Duoen er til nå ubeseira som trenerteam. Men noen genierklæring som følge av endringene som sørget for ny Rosenborg-seier, vil ikke Henriksen gå med på.

– Nei, det er guttene som gjør jobben. Vi forsøker bare å hjelpe dem, sier Henriksen til ST.

- Men det ser unektelig bra ut når Helland kommer inn og scorer ett og serverer to?

– Ja, når Pål kommer inn og header ballen i mål, da må det bare bli seier.