Anders Oddli har signert for Team Coop

Anders Oddli er for tiden i gang med å flytte til Stavanger. Der blir han å se i Team Coop-drakten fremover.

Anders Oddli har vunnet flere NM og er nå klar for Team Coop.   Foto: ARKIV

Jeg får sykle med ryttere som matcher meg hver dag, så jeg kommer nok til å heve meg ganske bra

Anders Oddli
Sport

Banesyklisten forteller at han var i Stavanger for å se på leilighet, da han fortalte til sportsdirektøren i Team Coop at han hadde planer om å flytte nedover. Derfra var det en kort prosess.

- Da jeg var nedover snakket jeg med sportsdirektøren i Team Coop, og la frem mine planer for fremtiden. Jeg fortalte blant annet at jeg hadde planer om å flytte nedover til Stavanger, sier Oddli.

Gikk fort

Laget hadde en ledig plass da han luftet planen sin, så timingen var god. Det tok ikke lang tid før direktøren ringte for å informere om at Oddli hadde fått en plass på laget.

- Prosessen gikk sykt fort. Fra første telefonsamtale tok det bare to uker, så det gikk fort i svingene, forteller han.

I tillegg til å være Norgesmester i banesykling flere ganger, har Oddli den siste tiden syklet for Stjørdals-Blink. Han er klar på at han har tatt det rette valget, og tror dette vil hjelpe på karrieren.

- Dette er min første ordentlige semiprofesjonelle kontrakt, eller jeg var på et lag i samme divisjon i 2015, men dette er større, sier han.

Banesyklisten er godt fornøyd med signeringen.  Foto: ARKIV

Vanskelig å legge en plan

Team Coop vil blant annet ta over treningen til Oddli og han får sykle med noen på samme nivå. Det tror han at vil gjøre han til en bedre utøver.

- Det er et bra treningsmiljø i Team Coop, og jeg får sykle med ryttere som matcher meg hver dag, så jeg kommer nok til å heve meg ganske bra, legger han til.

Hvilke planer som er lagt i nærmeste fremtid er vanskelig å si, mener Oddli. På grunn av koronaviruset er det vanskelig å legge en bestemt plan for høsten.

- Målet mitt nå er EM i november, men det er vanskelig å legge en bestemt plan. Vi får egentlig bare følge med på hva folkehelseinstituttet sier, forteller han.

LES OGSÅ: Har vært syk store deler av karrieren: Nå har han funnet årsaken

En økonomisk fordel

På onsdag reiste han til Gol for å møte laget for første gang. Selv om det blir mest løp på norsk jord i første omgang, er det allikevel full rulle.

- Det er snart sesongstart og det er første rittet på nasjonalt nivå denne sesongen. To uker etterpå er det Norgecup i Trøndelag, og Norgesmesterskap i slutten av August, sier Oddli.

- Hvilke fordeler fører det med seg å være i et så stort lag som Team Coop?

- Det er et stort apparat rundt laget så jeg vil få god hjelp med trening. Også er det en fordel økonomisk, etter som at de dekker alle utgiftene mine, forteller han avslutningsvis.