Tapet i sesongpremieren er nå tilbakelagt.

Langtur til Harstad full av optimisme.

Trener Robert Hundstad (midten) på vei ut på banen for å ta imot Stabæk sist søndag. Det endte med null poeng.   Foto: John M. Myrhaug

Vi må bli bedre på alt, også kampforberedelser, fordi alt er annerledes enn 2. divisjon.

Robert Hundstad
Sport

Sist søndag tapte KIL/Hemne-damene 2-1 i serieåpninga hjemme mot Stabæk. Det var slett ikke et sjokkresultat; Stabæk er den soleklare favoritten til å vinne avdelinga i 1. divisjon og rykke opp til Toppserien.

Maren Volden Snekvik var god mot Stabæk, og vil i likhet med treneren følge opp borte mot Medkila søndag. Men da med seier.  Foto: John M. Myrhaug

 

- Nå har vi lagt den kampen bak oss. Vi bruker alltid den første halvdelen av uka til å bearbeide inntrykkene fra siste kamp, den siste halvdelen bruker vi til å forberede neste kamp, sier trener Robert Hundstad.


 

Vil utnytte svakheter

Søndag er Medkila fra Harstad motstander i den andre runden.

- De er et typisk hjemmelag, men samtidig en motstander som står godt til oss. Vi reiser dit for å ta tre poeng, sier Hundstad.

- Hvordan sammenligner du Medkila med Grand/Bodø, som KIL/Hemne slo over to kamper i opprykksfinalen i fjor høst?

- De er nok et bedre lag enn Grand/Bodø. Det er et bra lag med en god trener og som har en god, lokal forankring. Men vi har analysert dem godt foran søndagens kamp, og vi vil utnytte deres svakheter, uten at jeg ønsker å komme nærmere innpå det.

- Glem navnet!

Laget reiser nordover til Evenes lørdag. Etter ankomst klokka 16.30, tar de turen rett til banen der kampen skal spilles søndag.

Andrea Broholm, en av nyervervelsene denne sesongen, i aksjon mot Stabæk.  Foto: John M. Myrhaug

 

- Da blir det ei treningsøkt, etterfulgt av middag. Dette er også noe et opprykk til 1. divisjon handler om; vi må bli bedre på alt, også kampforberedelser, fordi alt er annerledes enn 2. divisjon.


 

- Hva lærte dere av Stabæk-kampen?

- At vi har noe i 1. divisjon å gjøre, og at vi har en spillestil som matcher dette nivået. Vi har også spillere som kan avgjøre kamper, og vi har mulighet til å slå alle.

Robert Hundstad har også mye fokus på mentale forberedelser.

- Det er noe vi jobber med hele tiden, og for meg er det viktig å fortelle spillerne at vi må slutte å se på hva motstanderen heter. Stabæk hørtes kanskje skummelt ut, men de verken løper dobbelt så fort eller dobbelt så mye som andre lag, sier treneren.

- Skal slå dem

Det blir minst ei forandring mot Medkila sammenlignet med Stabæk-kampen. Laget reiser uten et av sinefarligste angrepsvåpen.

Mari Smevoll scoret mot Stabæk. Hun reiser ikke til Harstad og bortekampen mot Medkila.  Foto: John M. Myrhaug

 

- Mari Smevoll, som var svært god mot Stabæk, har lang tid i forveien avklart at hun på grunn av private ting ikke kan spille kampen. Derfor gjør vi noen justeringer på plassering av spillere.

- Hvor mye svekker det laget at Smevoll ikke spiller?

- Det svekker troppen at hun ikke spiller. Og med unntak av Mari, har vi samme tropp som mot Stabæk. Vi reiser til Harstad for å ta tre poeng. Uten et slikt mål, må vi finne på noe annet å gjøre, sier Hundstad.

Målet for sesongen er å komme på øvre halvdel av tabellen. Men det kan - i teorien - bli en en åpning med to tap.

- Jeg har ikke tenkt den tanken, en gang. Vi skal slå Medkila, sier Robert Hundstad, som allerede har signert en kontrakt som gjør ham til trener for KIL/Hemnes damelag ut neste sesong.