Dramatisk scoring på overtid:

– Det er snakk om to centimeter

KIL/Hemne gikk mot sin første borteseier for sesongen. Så utlignet Grei på overtid med kampens siste spark på ballen.

  Foto: Stian Kristoffer Sande

Jeg syns at vi står fantastisk bra i mot. Det er en energi og vilje til å jobbe for laget og det vi står for

Robert Hundstad, trener KIL/Hemne
Sport

Bortelaget gikk hardt ut fra start av, og tok umiddelbart grep om kampen. Kun ti minutter var spilt da Andrea Sivertsen Broholm sørget for 1-0 på Årvoll kunstgress.

– Vi hadde full kontroll fra start av, og kjørte over Grei. Det var et kjempefint angrep med flere involverte. Andrea satte ballen i lengste hjørne fra sekstenmeteren etter en bra opprulling på høyre, sier trener Robert Hundstad til ST.

KIL/Hemne-trener Robert Hundstad.  Foto: Stian Kristoffer Sande

LES OGSÅ: Beskyldt for grisespill

Utligning på overtid

Hundstads lag hadde flere muligheter til å avgjøre kampen, men i stedet var det hjemmelaget som fikk pirket inn utligningen dypt inne i overtida.

– Da det ble 1-1 med siste sparket på ballen, så var det surt. Men jeg sitter igjen med en god følelse. Det var vår andre bortekamp som nyopprykka. Første omgang var bortimot årsbeste. I andre omgang hadde vi to kjempesjanser til å gå opp til 2-0 og 3-0. En heading gikk i tverrliggeren etter klabb og babb i feltet. Vi hadde flere muligheter til å punktere kampen, og vi stod fjellstøtt bakover på banen.

- Hva skjedde på slutten?

– De satte litt press på oss, uten at det føltes veldig farlig. De slo en del innlegg som vi ryddet unna. Så fikk de en sjanse på slutten der vi er litt ubesluttsomme. Keeper slår skuddet i stanga, så triller ballen på målstreken. Så er det en av deres spillere som får tåa på ballen rett før en av våre.

Grei utlignet tjue sekunder før dommeren blåste av kampen.  Foto: Stian Kristoffer Sande

- Skuffa

KIL/Hemne-jentene rakk så vidt å ta avspark. Tjue sekunder blåste dommer Maliha Ahmady av kampen.

– Man er skuffa der og da. Det er bittert uansett på hvilket nivå man er på når man får en så sen utligning imot. Men vi må være realistiske for vi er nyopprykka. Vi har en kjempebra stall og jentene tar steg hver dag. Selv om vi er kjempeskuffa og frustrert, så jobber vi bra med å nullstille. Vi vinner sjansestatistikken, og det er en enorm innsats og fantastisk lagmoral. I forhold til forrige bortekamp, er det kvantesprang, så vi er på rett vei.

- Kunne dere gjort noe annerledes på slutten?

– Det var lagt til tre minutter, og jeg følte meg ganske trygg. I hvert fall da vi fikk frispark i midtsirkelen. Vi var kanskje litt raske til å ta det. Vi må lære at når vi er inne i overtida, og har ballen inne på motstanderens banehalvdel, så må vi være erfaren, kynisk og smart; å ta med ballen ned mot cornerflagget, og få tida til å gå. Så fikk de ei siste kontring. Akkurat der var vi litt ubesluttsomme. Det er snakk om to centimeter margin fra at ballen går til corner i stedet for til en motspiller som har åpent mål. Det må vi lære av.

- Mest irritert over å ikke ta sjansene, eller å glippe på overtid?

– Godt spørsmål. Vi kommer til mange store sjanser, så vi må bare fortsette å jobbe med å sette sjansene. Men jeg syns at vi står fantastisk bra i mot. Det er en energi og vilje til å jobbe for laget og det vi står for. Nå fikk vi vist det på bortebane også. Det er et viktig poeng.

Skuffelse til tross, trener Hundtad mener laget har tatt kvantesprang siden forrige bortekamp.  Foto: Stian Kristoffer Sande

- Kan ikke bry oss om sånt

Etter forrige kamp mot Hønefoss ble KIL/Hemne beskyldt for grisespill. Temperaturen på facebookgruppa 1. divisjon fotball kvinner, ble så høy at administrator så seg nødt til å slette samletråden.

- Preget disse beskyldningene laget i dag? Gjorde det spillerne forsiktigere?

– Nei, ingenting. Det er fint med engasjement, men vi kan ikke bry oss om sånt. Vi snakket ikke om det på spillermøtet i det hele tatt. Slikt bruker vi null energi på. Vi gikk til i duellene slik vi skal gå til. Det er så tett i 1. divisjon, at man må ta duellene. Det starter der.

ST har talt opp antall gule og røde kort i 1. divisjon. Etter fire serierunder er det delt ut til sammen 33 gule og ett rødt kort. Det gir et snitt på 1,7 per kamp (hvis rødt kort teller dobbelt).

- Er kvinnefotballen litt for snill?

– 1,7 i snitt er jo ingenting. Jeg tror det har vært litt sånn kultur at det skal være litt snilt og forsiktig, men det skal ikke være forskjell på om det jenter eller gutter som spiller. Dommeren får legge lista. Vi har en spillestil der vi skal være til stede i duellene. Det er noe helt annet enn å være grisete. For det er vi overhodet ikke.

Laget har ikke brukt noe energi på å snakke om beskyldningene om grisespill.  Foto: Stian Kristoffer Sande

Inspirert av Klopp

Hundstad kom til KIL/Hemne før fjorårssesongen. Han sier til ST at han er inspirert av Jürgen Klopps såkalte gegenpress; høyt press og gjenvinning langt inn på motstanderens halvdel.

– Noen av mantraene jeg tok med meg var å forsterke dette. For vi ønsker å ha høyt og tøft press. Vi har scoret i alle kamper, og spilt oss til mange sjanser. Som nyopprykket lag skal vi ta med oss det fremover.

Neste kamp for KIL/Hemne spilles lørdag 8. august. Da kommer tredjeplasserte Øvrevoll Hosle på besøk til Hemne sparebank arena. Etter fire serierunder ligger laget nå på sjuendeplass på tabellen, med fire poeng.

Nyopprykkede KIL/Hemne ligger nå på sjuendeplass i 1. divisjon med fire poeng etter fire serierunder.  Foto: Stian Kristoffer Sande

Kampfakta

Grei Kvinner Elite - KIL/Hemne 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Andrea Sivertsen Broholm (10.), 1-1 Celina Smith (90.)
Årvoll kunstgress, søndag 2. august
Gult kort: Broholm (37.)
Laget: Trude Braut, Ane Kristine Eggen, Ingrid Borgen, Ingrid Amalie Hoftun Bjerksæter, Dina Hellebust Hegerberg, Maren Volden Svekvik (c), Sandra Johansen (Mari Lian, 46.), Hanne Sommervold Pedersen, Andrea Sivertsen Broholm (Dorte Pelabon, 82.), Sara Margrete Hoftun Bjerksæter, Mari Smevoll (Mari Stadsøy Borgen, 88.)